Δισχρωμίες, ευρυαγγείες και μαύροι κύκλοι είναι μερικές μόνο από τις ατέλειες της επιδερμίδας που προσπαθούμε να καλύψουμε καθημερινά.

Advertisements

Σ΄αυτό το σημείο έρχονται οι ειδικοί να μας συστήσουν το δικό τους μικρό μυστικό που ονομάζεται color corrector.

Το color corrector είναι ένα προϊόν που εξαφανίζει κάθε χρωματική ατέλεια της επιδερμίδας με μία μόνο κίνηση. Αρκεί να επιλέξουμε το σωστό ανάλογα με το δικό μας πρόβλημα.

 

 

Δισχρωμίες, ευρυαγγείες και μαύροι κύκλοι είναι μερικές μόνο από τις ατέλειες που προσπαθείς να καλύπτεις καθημερινά. Κάποιες φορές τα καταφέρνεις με μεγάλη επιτυχία. Κάποιες άλλες πάλι το κονσίλερ δεν σε βοηθά ιδιαίτερα. Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο έρχονται οι experts να σου συστήσουν το δικό τους μικρό, μαγικό μυστικό που ονομάζεται color corrector. Πρόκειται για ένα προϊόν που εξαφανίζει κάθε χρωματική ατέλεια της επιδερμίδας με μία μόνο κίνηση. Αρκεί να επιλέξεις το σωστό ανάλογα με το δικό σου πρόβλημα.

Advertisements

 

 

Το color corrector έχει την υφή του κονσίλερ και το βρίσκεις τόσο σε tube με πινέλο όσο και σε βαζάκι. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις και στη συνέχεια θα σου αποκαλύψω ποια ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Κράτησε σημειώσεις λοιπόν:

Θα ξεκινήσω με τον χρωματικό κύκλο που κρύβει όλα τα μυστικά. Κάθε χρώμα έχει ακριβώς απέναντι ένα διαφορετικό. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως το ένα εξουδετερώνει το άλλο και εκεί ακριβώς βρίσκεται η λύση. Αυτό σημαίνει πως το μπλε εξουδετερώνει το κόκκινο και το μοβ το κίτρινο.

 

Με αυτήν ακριβώς τη λογική δημιουργήθηκαν τα color correctors που έχουν μορφή κρέμας και απλώνονται στα σημεία του προσώπου με τα δάχτυλα ή ένα μικρό πινέλο.

Advertisements

 

Ας τα δούμε όμως καθένα ξεχωριστά.

Μοβ:

Ότι καλύτερο αν η επιδερμίδα σου είναι θαμπή και άτονη με κίτρινο υποτόνο. Προσοχή, δεν το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου αλλά στα σημεία που αγγίζει ο ήλιος και το φως aka ζυγωματικά, μέτωπο, γέφυρα της μύτης και πηγούνι.

 

Κίτρινο:

Εξαφανίζει το μοβ που παρουσιάζεται συνήθως στους κύκλους κάτω από τα μάτια αλλά και στις μικρές φλέβες. Το εφαρμόζεις και πάλι τοπικά όπου χρειάζεται. Στην περιοχή των ματιών δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις και το κλασικό κονσίλερ ειδικά αν οι κύκλοι δεν είναι μαύροι αλλά έχουν τη συγκεκριμένη μοβ απόχρωση. Το corrector είναι αρκετό. Όσο αφορά στις φλέβες εκτός από το πρόσωπο είναι κατάλληλο και για το ντεκολτέ ή τα χέρια.

 

Πράσινο:

Είναι η απόχρωση που πρέπει να αποκτήσεις αν ταλαιπωρείσαι από κοκκινίλες και ερεθισμούς αφού τις καλύπτει τέλεια. Το απλώνεις τοπικά και κάνεις πολύ καλό blending ώστε να γίνει ένα με το δέρμα.

Advertisements

 

 

Πορτοκαλί:

Τόσο το έντονο όσο και το πιο απαλό (ροδακινί) τα χρησιμοποιείς για να εξουδετερώσεις τους μπλε τόνους. Συνήθως κάνουν την εμφάνιση τους κάτω από τα μάτια. Μπορείς να τις απλώσεις ακόμη κι αν οι κύκλοι είναι μαύροι ή έχουν μια θαμπή γκρίζα απόχρωση.

 

 

Corrector και κονσίλερ:

Μπορείς να τα συνδυάσεις σε περίπτωση που θέλεις να καλύψεις ταυτόχρονα λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Απλώνεις πάντα πρώτο το corrector και συνεχίζεις με κονσίλερ και φον ντε τεν.

Advertisements

 

Experts tips:

Προσοχή στην ποσότητα ώστε να μην έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα ειδικά αν χρησιμοποιείς έντονη απόχρωση corrector και κυρίως αν απλώνεις στη συνέχεια και κονσίλερ. Για πιο ανάλαφρο και διακριτικό αποτέλεσμα μπορείς να το εφαρμόσεις με το beauty blender ή το ειδικό πινέλο. Μην προσπαθήσεις να συνδυάσεις δύο διαφορετικές αποχρώσεις δεν θα σε βοηθήσει.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements