Με το πέρασμα των χρόνων οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, η χαλάρωση κάτω από τα μάτια, η αφυδάτωση, είναι μερικά μόνο από τα πιο κοινά σημάδια γήρανσης που κάνουν την εμφάνισή τους. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προσαρμόσουμε την ρουτίνα ομορφιά μας, ιδιαίτερα για την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια.

Advertisements

 

Δες  παρακάτω 5 συμβουλές για να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου!

-Απαλός Καθαρισμός στην επιδερμίδα

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο επιδερμίδας, μια σωστή skincare ρουτίνα θα πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει με έναν βαθύ καθαρισμό. Είναι σημαντικό να είσαι σχολαστική κατά τον καθαρισμό. Όταν πρόκειται για την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου, φρόντισε αφενός να κάνεις πιο απαλές κινήσεις, αφετέρου να επιλέξεις ένα προϊόν που δεν θα την αφήνει αφυδατωμένη.

 

Advertisements

-Τον ορό σου, για τα μάτια σου

Ο ορός προσώπου είναι αυτό το ”boost” που χρειάζεται η επιδερμίδα ανεξάρτητα από την εποχή. Ανάλογα με τις ανάγκες σου και τη χρήση του (πρωινή ή βραδινή ρουτίνα), δώσε προσοχή στη φόρμουλα του ορού (serum) που χρησιμοποιείς. Αναζήτησε αντιγηραντικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη, αλλά και αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C και βιταμίνη Ε.

 

 

Advertisements

– Η ενυδατική σου

Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου είναι μέρος της επιδερμίδας του προσώπου και η ενυδάτωση είναι ένα από τα βασικότερα steps κάθε skincare ρουτίνας. Φρόντισε λοιπόν, να απλώνεις την ενυδατική κρέμα προσώπου στην αρχή της ημέρας σου. Ανάλογα με τη σύνθεσή της- πχ βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ- μπορεί να δράσει πιο στοχευμένα (πχ σύσφιξη, πιο ενισχυμένη ενυδάτωση κλπ).

 

-Η ώρα του «ειδικού» κρέμα ματιών

Στην επιλογή της «κατάλληλης» -σύμφωνα με τις ανάγκες σου- κρέμας ματιών βρίσκεται το μυστικό για τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων, του πρηξίματος κάτω από τα μάτια ή των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Η επιδερμίδα σ’ αυτό το σημείο γίνεται πιο φωτεινή και με λιγότερα ορατά τα σημάδια γήρανσης.

 

Advertisements

-Η αντηλιακή «προτεραιότητα»

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία – ακόμη κι αν δεν είναι άμεση – είναι μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης του δέρματος. Κι αν θέλεις να μειώσεις/ να προλάβεις τα ορατά σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια σου, δεν πρέπει να ξεχνάς να εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση το αντηλιακό σου.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

 

Advertisements