Μην χασετε

8 λόγοι που εμφανίζουμε σπυράκια στο πρόσωπό μας

Η ζωή μας απέδειξε ότι τα ενοχλητικά σπυράκια μπορούν να εμφανιστούν σε κάθε ηλικία και όχι μόνο στην εφηβεία μας. Δεν ευθύνονται μόνο οι ορμόνες μας και ούτε μόνο η χρήση μάσκας.

Βασικές αιτίες της ακμής είναι η υπερπαραγωγή σμήγματος, οι τριχούλες που γυρνούν προς τα μέσα, τα βακτήρια και η ορμονική υπερδραστηριότητα. Όμως αρκετές καθημερινές μας συνήθειες κάνουν το πρόβλημα χειρότερο.

Δείτε ποιες είναι παρακάτω.

 

Advertisements

Οδοντόκρεμα

Αν το πρόβλημα εστιάζεται γύρω από το στόμα σας, ίσως ένοχη να είναι η οδοντόκρεμά σας. Οι φθοριούχες οδοντόκρεμες μπορούν να δημιουργήσουν ένα είδος δερματίτιδας στη συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο θυμίζει πολύ την ακμή.

 

Μαξιλαροθήκη

Πρέπει να αλλάζουμε τακτικά τις μαξιλαροθήκες μας, αν θέλουμε το δέρμα μας να λάμπει. Κάθε μέρα που κοιμόμαστε πάνω τους, συλλέγουν βακτήρια, σκόνη, νεκρά κύτταρα, έλαια και άλλους ρύπους. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να κοιμόμαστε χωρίς να ξεβαφτούμε.

 

Advertisements

Προπόνηση

Δεν φταίει η ίδια η προπόνησή σας, αλλά το γεγονός ότι αργείτε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά το τέλος της. Ο ιδρώτας παγιδεύει έλαια και βρωμιές και αν παραμείνει για ώρα στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει σπυράκια.

 

Κινητό

Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρόκειται για ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει από το να το ακουμπάμε στα μάγουλα και στο σαγόνι μας. Τα βακτήρια και τα έλαια που καταλήγουν εκεί, κάνουν την ακμή να ξυπνά.

 

Σπάτε τα σπυράκια σας

Ναι, είναι απολαυστικό. Όμως κάθε φορά που πιέζετε ένα σπυράκι, πολλές φορές σπρώχνετε τα βακτήρια, το πύον και τα νεκρά κύτταρα που κρύβονται σε αυτό πιο βαθιά στο δέρμα σας, χειροτερεύοντας το πρόβλημα ή ακόμη και δημιουργώντας ουλές που θα μείνουν για πάντα.

Advertisements

 

Προϊόντα μαλλιών

Κάποια λαδάκια μαλλιών με πολύ λιπαρή σύσταση, ενδέχεται να φράξουν τους πόρους σας, όταν οι τρίχες έρθουν σε επαφή με το μέτωπο και τα μάγουλά σας.

 

Βρώμικα πινέλα

Χρησιμοποιείτε καθημερινά τα πινέλα του μακιγιάζ, όμως πόσο συχνά τα καθαρίζετε; Αμελώντας αυτή τη διαδικασία, τα αφήνετε να μαζεύουν σκόνη, έλαια, νεκρά κύτταρα και υπολείμματα μακιγιάζ, τα οποία στη συνέχεια εναποθέτουν στο δέρμα σας, μολύνοντάς το.

 

Ηλιοθεραπεία

Ο συνδυασμός ήλιου, ζέστης και υγρασίας μας κάνει να ιδρώνουμε, εγκλωβίζοντας μικροοργανισμούς στο δέρμα μας, ενώ πολλές φορές τα πολύ λιπαρά λάδια ή αντηλιακά περιέχουν συστατικά που μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν την ακμή.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα