Μην χασετε

6 λόγοι για να πίνεις νερό! Πρέπει να τους διαβάσεις…

Επιστημονικά μιλώντας, το νερό είναι η βάση της ζωής, αλλά πέραν του ότι είναι ουσιαστικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξή σου, το νερό σε βοηθάει να αισθάνεσαι στα καλύτερά σου αφού αποτελεί τη λύση σε πολλά προβλήματα. Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα, σού δίνουμε έξι καλούς λόγους για να ξαναγεμίσεις το ποτήρι σου.

1. Ενισχύει τον μεταβολισμό

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Η κατανάλωση νερού μπορεί να αυξήσει την ικανότητα του οργανισμού σου να κάψει λίπος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism έδειξε ότι η κατανάλωση του νερού αυξάνει μέχρι και 30% την ενίσχυση του μεταβολισμού σε υγιής άντρες και γυναίκες. Σύμφωνα με τον Andrea N. Giancoli, MPH, RD, μελέτες δείχνουν επίσης ότι πίνοντας 2-3 ποτήρια πριν το γεύμα, τρως λιγότερο.

2. Προστατεύει την καρδιά

Advertisements

Μια εξαετής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiologyδιαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν περισσότερα από πέντε ποτήρια νερό την ημέρα είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια. Επίσης, η κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Η έρευνα δείχνει ότι παραμένοντας ενυδατωμένο το παχύ έντερο, ο κίνδυνος καρκίνου μειώνεται κατά 45% και 50% στην ουροδόχο κύστη.

3. Προλαμβάνει τους πονοκεφάλους

Έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και τη μείωση των ημικρανιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε ζητήθηκε από ανθρώπους που πάσχουν από ημικρανίες να προσθέσουν έξι ποτήρια νερό στην καθημερινή τους κατανάλωση και μετά από 2 εβδομάδες σημείωσαν 21 ώρες λιγότερων πονοκεφάλων.

4. Ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου

Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται αρκετό οξυγόνο για να λειτουργήσει σωστά, κάτι που εξασφαλίζεις πίνοντας αρκετό νερό. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση 8 έως 10 ποτηριών την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της απόδοσης των γνωστικών λειτουργιών μέχρι και 30%.

Advertisements

5. Σε κάνει πλούσια

Αν επιλέγεις να πίνεις νερό, στο μέλλον θα βγεις κερδισμένη, αφού είναι φθηνότερο από οτιδήποτε άλλο (βλέπε χυμούς, αναψυκτικά). Αν αγοράζεις εμφιαλωμένο νερό, η πιο οικονομική λύση για μακροπρόθεσμη απόσβεση είναι να βάλεις φίλτρο στη βρύση σου. Έτσι θα πίνεις καθαρό νερό οικονομικά.

6. Σε κρατά σε εγρήγορση στη δουλειά

Η αφυδάτωση αποτελεί την κύρια αιτία της καθημερινής σου κούρασης. Όταν νιώθεις τα μάτια σου να κλείνουν στη δουλειά, πιες νερό. Η κατανάλωση νερού μπορεί να σε κάνει καλύτερη και στη δουλειά σου – ή τουλάχιστον όχι χειρότερη – αφού έως και 2% αφυδάτωσης μπορεί να προκαλέσει προσωρινά προβλήματα στη μνήμη.

joytv.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα