Μην χασετε

5 λόγοι που πρέπει να αποφεύγεις να κάθεσαι σταυροπόδι

Όλοι έχουμε τον δικό μας τρόπο να καθόμαστε και να νιώθουμε άνετα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιβαρύνουμε το σώμα μας. Στην πραγματικότητα, ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να καθίσεις, είναι με σταυρωμένα πόδια, ωστόσο αυτό μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις και πρέπει να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο να το σταματήσεις. Είναι σημαντικό να μάθεις να κάθεσαι ίσια όχι μόνο γιατί είναι καλό για ολόκληρο το σώμα σου, αλλά ενισχύει και την αυτοπεποίθησή σου.

Και επειδή το να προσέχεις την υγεία σου, είναι το Α και το Ω, διάβασε παρακάτω 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να αποφεύγεις να κάθεσαι σταυροπόδι.

 

Θα μπορούσε να προκαλέσει παράλυση των νεύρων

Όταν κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια για πολύ ώρα, μπορεί να προκληθεί μια κατάσταση που ονομάζεται παράλυση των νεύρων. Κατά τη διάρκεια αυτού, δυσκολεύεσαι να σηκώσεις το πόδι σου, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα στους μυς και θα μπορούσες ακόμη και να καταλήξεις να τραυματίσεις το περoνιαίο νεύρο σου.

Advertisements

 

Θα μπορούσε να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση

Σύμφωνα με μελέτη, το να σταυρώνεις τα πόδια σου στο επίπεδο του γόνατος αυξάνει σημαντικά την αρτηριακή σου πίεση. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι δεν υπήρχε αύξηση της αρτηριακής πίεσης κατά τη σταύρωση των ποδιών στους αστραγάλους. Ωστόσο, συνιστάται να αποφεύγεις να σταυρώνεις τα πόδια σου εάν είσαι άτομο με υψηλή αρτηριακή πίεση.

 

Θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το να κάθεσαι με τα πόδια σου σταυρωμένα για περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα μπορεί να προκαλέσει πλευρική κλίση του ώμου και της πυέλου και μπορεί να φέρει το κεφάλι πιο μπροστά. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σου στήλης και η ακατάλληλη στάση του σώματος οδηγεί σε πόνο και δυσκαμψία στους μυς.

 

Advertisements

Θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις

Το να σταυρώνεις τα πόδια σου δεν είναι μόνο κακό για τη στάση σου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις σου. Θα μπορούσε να βλάψει το λαιμό, τη λεκάνη, το κάτω μέρος της πλάτης και τα γόνατά σου. Και θα πρέπει ιδιαίτερα να αποφεύγεις να σταυρώνεις τα πόδια σου εάν έχεις ήδη πόνο στο γόνατο.

 

Θα μπορούσε να προκαλέσει πρήξιμο στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Απόφυγε να σταυρώνεις τα πόδια σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – είναι απολύτως ασφαλές για το μωρό, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει πρήξιμο στους αστραγάλους σου και κράμπες στα πόδια. Εάν εμφανίσεις κάποιο από αυτά τα δύο που αναφέραμε, δοκίμασε να καθίσεις με τα δύο πόδια στο πάτωμα ή να τα σηκώσεις πάνω.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα