Μην χασετε

5 ενδείξεις ότι έχετε φραγμένες αρτηρίες

Πολλοί άνθρωποι έχουν φραγμένες αρτηρίες, εξαιτίας των λιπαρών που συσσωρεύονται στα τοιχώματά τους, αλλά αρκετοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν.

Advertisements

Αυτό καθιστά δύσκολη την έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα όταν το καταλαβαίνουν, η υγεία τους να τίθεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κάθε χρόνο 735,000 Αμερικανοί υποφέρουν από καρδιακή προσβολή και 610,000 χάνουν τη ζωή τους από στεφανιαία νόσο.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων είναι το «κλειδί» ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές.

Δείτε παρακάτω 5 ενδείξεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Στυτική δυσλειτουργία: Οι άνδρες είναι πιθανό να καταλάβουν πιο εύκολα ότι έχουν φραγμένες αρτηρίες (π.χ. στην πύελο) συγκριτικά με τις γυναίκες, όταν δεν μπορούν να αποδώσουν ∈ρωτικά.

Σύμφωνα με το Harvard Medical School οι πόνοι στο σαγόνι και το λαιμό είναι κοινά συμπτώματα στηθάγχης, της δυσφορίας που προκύπτει από την κακή ροή αίματος προς την καρδιά.

Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι η αθηροσκλήρωση, η σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών, που αφορά τόσο στην πάχυνση όσο και στην ακαμψία αυτών και μπορεί να οδηγήσει στη μειωμένη ροή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς.

Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη, μπορεί να είναι κάτι απλό, μπορεί όμως να είναι και ένα «καμπανάκι» που να σας προειδοποιεί για φραγμένες αρτηρίες.

Τα χημικά που υπάρχουν στο τσιγάρο καταστρέφουν τη δομή και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς, κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα