Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες δαπανούν στο μαγείρεμα περίπου 3 χρόνια από τη ζωής τους! Για εσάς που αγαπάτε το μαγείρεμα και ψάχνετε νέες εμπειρίες, αλλά και για όσες γυρεύετε τρόπους να περιορίσετε την παρουσία σας στην κουζίνα, τα παρακάτω κόλπα θα σας ενθουσιάσουν.

Πώς να μαγειρέψετε ένα τέλειο… αυγό μάτι

Για να φτιάξετε ένα απολύτως κυκλικό αυγό, κόψτε μία ροδέλα κρεμμυδιού, τοποθετήστε την σε ένα τηγάνι και σπάστε ένα αυγό μέσα στο δακτύλιο. Το κρεμμύδι δεν θα αφήσει το αυγό να εξαπλωθεί.

 Καθαρίστε εύκολα βραστά αυγά

Πριν από το βράσιμο των αυγών, κάντε μια μικρή τρύπα στο κέλυφος με μια καρφίτσα: αυτό θα σας βοηθήσει να τα καθαρίσετε ευκολότερα μετά.

Φτιάξτε την πιο λεία τούρτα

Για να φτιάξετε την πιο λεία τούρτα που μπορείτε να φανταστείτε, βάλτε την σπάτουλα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, στρώστε με αυτήν την επικάλυψη της τούρτας και διακοσμήστε την όπως επιθυμείτε

Καθαρίστε κρεμμύδια χωρίς να δακρίζετε

Για να μην κλαίτε κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια, ακολουθήστε το εξής: ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Πώς να μαρινάρεις τα κρεμμύδια για να είναι πιο νόστιμα

Αφού καθαρίσετε, λοιπόν, τα κρεμμύδια όπως παραπάνω, φυλάξτε τα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς με ξύδι, λίγη ζάχαρη και διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σας. Έτσι, θα είναι πιο νόστιμα και έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που τα χρειάζεστε.

Για να απαλλαγείτε από το πρόσθετο λίπος, προσθέστε ρύζι.

Η προσθήκη ξηρού ρυζιού στο κάτω μέρος του μαγειρικού σκεύους, απαλλάσσει το φαγητό από το περιττό λίπος κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ένας απλός τρόπος για να μαγειρέψετε πολλά φαγητά ταυτόχρονα

Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε παραπάνω από ένα φαγητά παράλληλα.

Χρησιμοποιήστε καφέ ως μαρινάδα για το κρέας.

Μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας με αλεσμένο καφέ! Το οξύ που περιέχει, κάνει το κρέας μαλακό, τρυφερό και πραγματικά νόστιμο.

Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες πανεύκολα

Για να κόψετε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, βάλτε το στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε. Έπειτα, μπορείτε να το κόψετε πανεύκολα.

Ξεφλουδίστε εύκολα τα λαχανικά σας

Βράστε τα λαχανικά που θέλετε να ξεφλουδίσετε για 2 ή 3 λεπτά. Θα διατηρηθούν φρέσκα, μαλακά και απαλά ενώ θα μπορέσετε να τα καθαρίσετε πολύ εύκολα!

Πηγή