Μην χασετε

Ξεπάγωσε το κρέας μέσα σε λίγα λεπτά με 2 υλικά που έχεις στο σπίτι

Ξεπάγωμα κρέατος: Πολλές νοικοκυρές συνηθίζουν να καταψύχουν τo κρέας και όταν θέλουν να το μαγειρέψουν το αποψύχουν στα μικροκύματα ή το μουσκεύουν σε νερό. Ωστόσο, το μουσκεμένο σε νερό κρέας μειώνει τη γεύση του, ενώ δεν διαθέτει κάθε σπίτι  φούρνο μικροκυμάτων.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας πολύ γρήγορος και τέλειος τρόπος να αποψύξετε το κρέας, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρό είναι. Απλά χρειάζεται να βάλετε λίγες σταγόνες αυτού του μείγματος και θα είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Ξεπάγωμα κρέατος

Προσθέστε λίγες σταγόνες αυτού του μείγματος για να το κάνετε να μαλακώσει και να φρεσκάρει σε λίγα λεπτά

Ακολουθεί ο τρόπος:

Advertisements
  • Βήμα 1: Προετοιμάστε μια κατσαρόλα με νερό κατάλληλο για το κομμάτι του παγωμένου χοιρινού
  • Βήμα 2: Προσθέστε λίγες σταγόνες λευκό ξύδι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό
  • Βήμα 3: Ανακατέψτε μέχρι το αλάτι και το ξύδι να διαλυθούν στο νερό.
  • Βήμα 4: Ρίξτε το χοιρινό σας στο μείγμα

(Σημείωση: μην βάζετε το κρέας στο νερό από την αρχή, θα κάνει το κρέας να ξεθωριάσει. Περιμένετε να διαλυθεί το αλάτι και το ξύδι πριν προσθέσετε)

Ξεπάγωμα κρέατος

Πολλοί ανησυχούν ότι η προσθήκη ξυδιού στο νερό θα κάνει το κρέας να μυρίζει άσχημα και θα επηρεάσει τη γεύση του. Ωστόσο, το λευκό ξύδι όχι μόνο δεν μειώνει τη γεύση του χοιρινού αλλά το κάνει πιο φρέσκο.

Ο κύριος σκοπός της προσθήκης λευκού ξυδιού είναι να επιταχύνει την απόψυξη του παγωμένου κρέατος. Στο λευκό ξύδι περιέχεται οξικό οξύ το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο  στην γρήγορη απόψυξη.

Ξεπάγωμα κρέατος με άλλους τρόπους:

1. Λεμόνι και τζίντζερ

Advertisements

Βάλτε μερικές φέτες λεμονιού και τζίντζερ στο νερό, και αφήστε το κρέας να μουλιάσει για 10 λεπτά, το κρέας θα μαλακώσει αργά-αργά. Το τζίντζερ και το λεμόνι βοηθούν στην γρήγορη απόψυξη του κρέατος. Το λεμόνι έχει φυσικό άρωμα και είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της εξάλειψης των βακτηρίων και της ακατάλληλης μυρωδιάς του κρέατος.

2. “Φυσική” απόψυξη

Βγάλτε το παγωμένο κρέας από το ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν φτάσετε στο σπίτι. Έτσι, θα έχετε ένα τέλειο κομμάτι φρεσκοαποψυγμένου κρέατος σε σχεδόν καθόλου χρόνο!

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα