Μην χασετε

Ο πιο απλός & εύκολος τρόπος για τέλεια μαγειρεμένα αυγά σε λιγότερο από 2 λεπτά

Τα τηγανητά αυγά αποτελούν ένα δημοφιλές γεύμα για πρωινό ή σνακ. Προκαλεί όμως μερικές φορές δυσκολία να μαγειρευτούν σωστά, απαιτώντας πολύ λάδι και δημιουργώντας αναστάτωση και λεκέδες στην κουζίνα.

Τα αυγά μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, αλλά αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη μέθοδος για πολλούς είναι το τηγάνισμα. Τις περισσότερες φορές, αν δεν χρησιμοποιήσετε βούτυρο ή πολύ λάδι ή αν δεν διαθέτετε ένα καλής ποιότητας αντικολλητικό τηγάνι, μπορεί να φαίνεται αδύνατο να φτιάξετε τηγανητά αυγά.

Εάν έχετε δοκιμάσει να μαγειρέψετε ένα τηγανητό αυγό σε ένα τηγάνι χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου λίπος, το πιο πιθανό είναι να καταλήξατε να τρίβετε στο τηγάνι για ώρες στο νεροχύτη της κουζίνας. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε τρόπος να φτιάξετε ένα τηγανητό αυγό χωρίς να χρησιμοποιήσετε ούτε λάδι, ούτε καν τηγάνι;

Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή μέθοδος για να φτιάξετε τέλεια τηγανητά αυγά χωρίς λάδι ή τηγάνι.

Advertisements

Θα χρειαστείτε μόνο:

  • 2 αυγά
  • 2 χάρτινα πιάτα
  • Φούρνο μικροκυμάτων

Για να φτιάξετε τέλεια μαγειρεμένα τηγανητά αυγά ακολουθείστε τα εξής βήματα:

  1. Σπάστε τα δύο αυγά σε ένα χάρτινο πιάτο
  2. Στη συνέχεια, καλύψτε το πιάτο με τα αυγά με το δεύτερο χάρτινο πιάτο
  3. Τοποθετείστε σε φούρνο μικροκυμάτων 800-1000W και ψήστε για ενάμιση λεπτό
  4. Βγάλτε το πιάτο από το φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το αυγό να ξεκουραστεί για 30 δευτερόλεπτα.
  5. Αν θέλετε, προσθέστε τυρί, λαχανικά ή άλλα υλικά στο αυγό.

Στο video, μέσα από το οποίο μοιράστηκε το απλό κόλπο με τους ακόλουθούς της, στο Tik Tok, η Rose Reisman είπε: «Εντάξει, λοιπόν, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τηγάνι το πρωί για να φτιάξετε νόστιμα τηγανητά αυγά; Κανένα πρόβλημα». Η Rose ενθαρρύνει τους followers της να αντικαταστήσουν το τηγάνι με δύο χάρτινα πιάτα και ένα φούρνο μικροκυμάτων για να μαγειρέψουν τέλεια τηγανητά αυγά σε δευτερόλεπτα.

Για κάθε αβγό που προστίθεται στον φούρνο μικροκυμάτων, ο χρόνος μαγειρέματος θα πρέπει να αυξάνεται κατά μισό λεπτό για να βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια των αυγών θα ψηθούν σωστά και θα σφίξουν.Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα τέλεια μαγειρεμένα τηγανητά αυγά χωρίς να χρησιμοποιήσετε λάδι ή τηγάνι και χωρίς να λερώσετε την κουζίνα σας.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα