Μην χασετε

«Το πλυντήριο δεν καθαρίζει καλά τα ρούχα μου. Τι μπορώ να κάνω;»

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να μην καθαρίζουν τα ρούχα σας μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο.

Advertisements

 

Πολλά ρούχα στον κάδο Πολλές φορές υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας και το γεμίζετε με ρούχα με σκοπό να βάλετε λιγότερα πλυντήρια. Το κάθε πλυντήριο, όμως, χωράει συγκεκριμένο αριθμό ρούχων πράγμα που σημαίνει πως αν το γεμίσετε με περισσότερα τα ρούχα σας θα “δυσκολεύονται” να πλυθούν όπως πρέπει. Φροντίζετε να μην παραγεμίζετε το πλυντήριό σας πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε βάζοντας την παλάμη σας ανοιχτή πάνω από τα ρούχα. Αν χωράει άνετα τότε έχετε βάλει τη σωστή ποσότητα ρούχων στο πλυντήριο.

Μην παραγεμίζετε το πλυντήριο με ρούχα.

Ποσότητα απορρυπαντικού Είτε βάλετε λιγότερο από ότι πρέπει απορρυπαντικό είτε βάλετε περισσότερο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Τα ρούχα σας δεν θα καθαρίσουν. Πρέπει κάθε φορά να βάζετε τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού.

 

Λάθος θερμοκρασία Μην ρυθμίζετε κάθε πλύση στο μισάωρο ή στο 45λεπτο πρόγραμμα. Αυτές οι πλύσεις είναι για περιπτώσεις που τα ρούχα δεν είναι βρώμικα και απλά θέλουν ένα φρεσκάρισμα. Υπάρχουν ρούχα, όπως είναι τα λευκά, τα σεντόνια και οι πετσέτες που θέλουν πλύσιμο στους 60 βαθμούς για να καθαρίσουν όπως πρέπει.

Ρυθμίζετε πάντα το πλυντήριο στη σωστή θερμοκρασία.

Βρώμικο πλυντήριο Αν έχετε πολύ καιρό να καθαρίσετε το πλυντήριό σας τότε είναι λογικό να μην καθαρίζει τα ρούχα σας όπως θα έπρεπε. Φροντίζετε να καθαρίζετε το πλυντήριό σας τακτικά και να μην ξεχνάτε το συρτάρι που μπαίνει το απορρυπαντικό και το μαλακτικό.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα