Μην χασετε

Με ένα υλικό που έχεις στην κουζίνα σου: Πως θα απαλλαγείς από τις δυσάρεστες μυρωδιές των παπουτσιών

Οι οσμές στα παπούτσια προέρχονται από την υγρασία και τον ιδρώτα. Η υγρασία δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων, προκαλώντας τις δυσάρεστες οσμές που αντιλαμβάνεστε.

Advertisements

Όσο κι αν προσπαθείτε, καμία ποσότητα αρώματος ή αιθέριου ελαίου δεν θα απομακρύνει αυτή την άσχημη μυρωδιά από τα παπούτσια. Για να απαλλαγείτε από την εκνευριστική αίσθηση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια απορροφητική ουσία. Η λύση στο πρόβλημα είναι ένα συστατικό που βρίσκεται στην κουζίνα σας: το άμυλο καλαμποκιού ή το κορν φλάουρ.

Το άμυλο καλαμποκιού είναι μια λεπτή σκόνη με υγροσκοπικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να απορροφήσει την υγρασία. Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό στην απορρόφηση της υγρασίας και του ιδρώτα από τα παπούτσια εξαφανίζοντας τις δυσάρεστες οσμές.

Επιπλέον, το άμυλο καλαμποκιού είναι καλό στην δέσμευση πτητικών ενώσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης των δυσάρεστων οσμών. Με μια πρέζα από αυτό το βασικό προϊόν μαγειρικής, οποιαδήποτε περίεργη μυρωδιά θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν από τα παπούτσια σας.

Εξουδετερώστε τις δυσάρεστες μυρωδιές στα παπούτσια σας 

Για να χρησιμοποιήσετε το άμυλο καλαμποκιού προκειμένου να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στα παπούτσια σας, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ρίξτε μια χούφτα άμυλο καλαμποκιού σε κάθε παπούτσι.
  • Ανακινήστε τα παπούτσια για να κατανείμετε το άμυλο καλαμποκιού ομοιόμορφα.
  • Αφήστε τα παπούτσια για μια μέρα.
  • Αναποδογυρίστε τα παπούτσια και αφαιρέστε το άμυλο καλαμποκιού.
  • Οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε αυτά τα βήματα μία φορά την εβδομάδα.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα του αμύλου καλαμποκιού, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο άμυλο καλαμποκιού πριν το τοποθετήσετε στα παπούτσια σας.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από άμυλο καλαμποκιού και μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο φυσικό απορροφητικό που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.

Η εναλλακτική λύση για την εξουδετέρωση της άσχημης μυρωδιάς στα παπούτσια

Για να εξαλείψετε πλήρως τις άσχημες μυρωδιές μπορείτε να ακολουθήσετε ένα κόλπο που μοιράστηκε ο χρήστης του TikTok @cleanmyspace. Ανακατέψτε τρία μέρη αμύλου αραβοσίτου με ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ρίξτε λίγο από αυτό στα παπούτσια σας. Το καλό με αυτό το έξυπνο κόλπο είναι ότι μπορείτε να φορέσετε τα παπούτσια σας αμέσως μετά και να συνεχίσετε τη μέρα σας. Φροντίστε, όμως, να φοράτε κάλτσες γιατί η ακατέργαστη μαγειρική σόδα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Την επόμενη φορά που τα παπούτσια σας θα μυρίζουν άσχημα, μην ανησυχείτε. Το άμυλο καλαμποκιού ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα