Μην χασετε

Φρέσκα μέχρι και 6 μήνες: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι σημαντικά συστατικά σε πολλές συνταγές, αλλά μπορεί να χάσουν τη φρεσκάδα τους αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ευτυχώς, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να τα διατηρήσετε φρέσκα για αρκετό καιρό.

Advertisements

Πολλές φορές τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μας στο κάτω ράφι του ψυγείου. Ωστόσο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο περιβάλλον. Το ψυγείο είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για να τα αποθηκεύσετε, καθώς οι συνθήκες είναι πολύ κρύες και υγρές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη μαλάκωση και τη μούχλα των λαχανικών, εάν απορροφήσουν υπερβολική υγρασία.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο της κουζίνας. Έτσι θα διατηρηθούν φρέσκα για τρεις έως έξι μήνες. Ωστόσο, δεν αρκεί απλά να τοποθετήσετε τα λαχανικά σε ένα ντουλάπι, αλλά καθοριστικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που θα τα αποθηκεύσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα προκειμένου να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό

Η Monica Matheny, ειδικός στη μαγειρική και ιδρύτρια του The Yummy Life, αποκάλυψε ότι δυσκολευόταν να διατηρήσει φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, παρόλο που τα αποθήκευε σε ένα συρτάρι της κουζίνας της. Ακόμα και όταν τα αγόραζε φρέσκα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σάπιζαν, μούχλιαζαν ή έβγαζαν φύτρες πολύ γρήγορα.

Η μητέρα της, όμως, της έδειξε μια οικογενειακή συμβουλή που λειτούργησε. Η συμβουλή είναι απλή: αποθηκεύστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μια διάτρητη χάρτινη σακούλα.

Για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • Μια καφέ χάρτινη σακούλα
  • Περφορατέρ (εργαλείο για τρύπες – είδη γραφείου)
  • Ένα μαρκαδόρο
  • Συνδετήρες

Οδηγίες

  1. Διπλώστε τη χάρτινη σακούλα στη μέση.
  2. Χρησιμοποιήστε το περφορατέρ για να κάνετε τρύπες στη σακούλα.
  3. Γεμίστε τη σακούλα μέχρι τη μέση με τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας.
  4. Τοποθετήστε μια ετικέτα και με το μαρκαδόρο σημειώστε τι περιέχει η σακούλα.
  5. Χρησιμοποιήστε συνδετήρες για να κρατήσετε τη σακούλα κλειστή.

Η Monica έγραψε ότι αυτή η μέθοδος έχει παρατείνει τη διάρκεια ζωής των κρεμμυδιών και του σκόρδου της για μήνες. Τα λαχανικά της παραμένουν φρέσκα και τραγανά για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος που δεν είναι γεμάτο. Ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί γύρω από τις σακούλες για να παραμείνουν φρέσκα τα λαχανικά.

Advertisements

Επίσης, αποφύγετε να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια ή τα σκόρδα δίπλα σε πατάτες. Οι πατάτες παράγουν αιθυλένιο, μια αυξητική ορμόνη που μπορεί να επιταχύνει την αλλοίωση των κρεμμυδιών και του σκόρδου.

 

Συμπέρασμα

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας για μήνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να έχετε πάντα φρέσκα υλικά διαθέσιμα για τις αγαπημένες σας συνταγές.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα