Μην χασετε

Τονωτική λοσιόν: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αδικημένο αλλά απαραίτητο προϊόν περιποίησης

Γνωρίζετε ήδη ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας ακόμη και το χειμώνα είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη αν θέλετε η επιδερμίδα σας να παραμείνει νεανική για πολλά χρόνια ακόμη. Επίσης έχετε εμπεδώσει τη σημασία του σχολαστικού καθαρισμού πρωί και βράδυ ώστε να μην υπάρχει ούτε ίχνος μακιγιάζ ή ρύπων που φράζουν τους πόρους και δημιουργούν θαμπή όψη.

Advertisements

Αυτό όμως που δεν έχετε ακόμη συνηδειτοποιήσει είναι η καθημερινή εφαρμογή της τονωτικής λοσιόν. Πρόκειται για ένα προϊόν απαραίτητο όσο και το γαλάκτωμα ή το σαπούνι καθαρισμού. Είναι η φόρμουλα που θα απομακρύνει από την επιδερμίδα οτιδήποτε δεν έχει καταφέρει να αφαιρέσει το προϊόν καθαρισμού ενώ παράλληλα είναι το πρώτο βήμα της ενυδάτωσης.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας υπάρχει μία τονωτική λοσιόν που λειτουργεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Συνήθως περιέχει στη σύνθεση της αλκοόλη ή σαλικυλικό οξύ, συστατικά που ανοίγουν τους πόρους μειώνοντας τυχόν λιπαρότητα. Οι περισσότεροι δερματολόγοι άλλωστε προτείνουν την καθημερινή χρήση τονωτικής λοσιόν σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής.

Στην Κορέα όπου η ρουτίνα περιποίησης βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, η λοσιόν είναι το πλεόν απαραίτητο βήμα πριν από το essence. Θεωρείται εξίσου σημαντική με την ενυδατική κρέμα και δεν υπάρχει περίπτωση καμία Κορεάτισα να την παρακάμψει. 

Αν λοιπόν είστε έτοιμες να βάλετε την τονωτική λοσιόν στην καθημερινότητα σας θα πρέπει αρχικά να γνωρίζετε ποιος ακριβώς είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει η αισθητικός ή ο δερματολόγος σας.

Αν λοιπόν έχετε λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής επιλέγετε μία φόρμουλα με σαλικυλικό οξύ στη σύνθεση της. Αν έχετε θαμπό δέρμα το λακτικό οξύ αλλά και τα εκχυλίσματα φρούτων είναι ότι καλύτερο τα οποία παράλληλα είναι κατάλληλα και για τις ώριμες επιδερμίδες.

Αν πάλι το δέρμα σας είναι ξηρό θα πρέπει να επιλέξετε μια alcohol-free τονωτική λοσιόν με πλούσια ενυδατικά στοιχεία όπως είναι η γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ, η aloe vera και το ροδόνερο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα