Μην χασετε

Έλαιο από δέντρο τσαγιού: Ένας φυσικός τρόπος για να καταπολεμήσεις την ακμή. Με προσοχή όμως!

Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί τρόποι θεραπείας της ακμής (για παράδειγμα η διακοπή των γαλακτοκομικών προϊόντων), οι περισσότεροι δερματολόγοι εξακολουθούν να προτείνουν συστατικά όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου και το σαλικυλικό οξύ.

Advertisements

Αλλά τι γίνεται αν θες να ακολουθήσεις έναν πιο φυσικό δρόμο; Το έλαιο από δέντρο τσαγιού είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές του ιδιότητες, γι ‘αυτό και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως ένας φυσικός τρόπος για να θεραπεύσει τις ψείρες στα μαλλιά, τα πόδια των αθλητών, τον μύκητα των νυχιών και, ναι, την ακμή.

Πώς το έλαιο από δέντρο τσαγιού καταπολεμά την ακμή
«Το αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού μειώνει τα επίπεδα βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα, συνεπώς περιορίζει και τη φλεγμονή», λέει ο Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στη δερματολογία, του νοσοκομείου Mount Sinai της Νέας Υόρκης. «Όμως, οι περισσότεροι από τους ασθενείς μου, έρχονται στο γραφείο με ερεθισμό το δέρμα τους μετά την εφαρμογή του ελαίου τσαγιού στην ακμή τους».

Η αλήθεια για τα φυσικά συστατικά
Το έλαιο από δέντρο τσαγιού μπορεί να είναι φυσικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι λιγότερο ερεθιστικό από τις παραδοσιακές θεραπείες ακμής. «Ακριβώς επειδή ένα συστατικό είναι φυσικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πιο αποτελεσματικό ή ακόμα πιο ήπιο από ένα λιγότερο φυσικό προϊόν», λέει ο Zeichner. «Στην πραγματικότητα, το αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό για το δέρμα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα περισσότερο από τις παραδοσιακές θεραπείες ακμής και μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής». Το έλαιο δέντρου τσαγιού στην καθαρή του μορφή μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, κάψιμο, τσούξιμο, ακόμη και ξεφλούδισμα.

Ο σωστός τρόπος χρήσης
Εάν δεν είσαι αλλεργική συνήθως στα καλλυντικά, η χρήση του αιθέριου ελαίου δέντρου τσαγιού στην ακμή σoυ μπορεί να σου κάνει καλό. «Οι ασθενείς μου το χρησιμοποιούν συνήθως ως θεραπεία μόνο πάνω στα σπυράκια, αν και σίγουρα μπορεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το πρόσωπο για να θεραπεύσει τα πολλά σπυράκια και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων», λέει ο Zeichner.

Το κλειδί για την εφαρμογή του συγκεκριμένου ελαίου στην ακμή είναι να το αραιώνεις πάντα με κάποιο άλλο λάδι βάσης όπως (έλαιο jojoba, έλαιο με σαφράν ή έλαιο αργκάν). «Σε ένα μπουκάλι από σκούρο γυαλί, ανακάτεψε δύο κουταλάκια του ελαίου βάσης με 15 σταγόνες ελαίου δέντρου τσαγιού για να πάρεις μια συγκέντρωση πέντε τοις εκατό», λέει η δερματολόγος Joanne DeLeon. «Αυτή είναι η κατάλληλη αραίωση για το πρόσωπό σου».

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα