Μην χασετε

Τα 6 μυστικά των γυναικών με αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που τις βλέπεις και λες «μα, τι επιδερμίδα είναι αυτή που έχουν!».Προφανώς τα γονίδια παίζουν τον ρόλο τους, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά στα οποία οφείλεται η αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους. Τα μικρά «μυστικά» των γυναικών με τέλειο δέρμα δεν είναι τελικά τόσο …μυστικά, αλλά συνήθειες που λίγο πολύ όλες γνωρίζουμε, αλλά δεν εφαρμόζουμε με τη συνέπεια που επιβάλλεται.

Advertisements

Ας ξαναθυμηθούμε, ή ας γνωρίσουμε, ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα μας να διατηρείται φρέσκια, λαμπερή και νεανική:

1- Πλένουν διαρκώς τις μαξιλαροθήκες τους: Μικρόβια, υπολείμματα από κρέμες ή καλλυντικά, τρίχες, σκόνες …όλα πάνε και κάθονται πάνω στο μαξιλάρι σου και καταλήγουν στο πρόσωπό σου. Οπότε, φρόντιζε να αλλάζεις τακτικά τις μαξιλαροθήκες (τις οποίες φρόντισε να έχεις σιδερώσει πριν). Το ίδιο τακτικά θα πρέπει να αλλάζεις και την πετσέτα με την οποία καθαρίζεις το πρόσωπό σου.

2- Κρατούν καθαρά τα κινητά τους: Μικρόβια και εδώ, συγκεντρωμένα φυσικά στην οθόνη. Οι επιλογές που έχεις δυο α. να μιλάς με ακουστικά β. να καθαρίζεις την οθόνη σου με υγρά αντιβακτηριαδιακά μαντηλάκια κάθε φορά που μιλάς (πριν μιλήσεις, δηλαδή).

3- Πίνουν …τόνους νερό: Το έχεις ακούσει πολλές φορές, όσο περισσότερο νερό καταναλώνεις, τόσο πιο ενυδατωμένη και λαμπερή θα δείχνει η επιδερμίδα σου. Για παράδειγμα, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δημιουργούνται από κατακράτηση υγρών και η κατανάλωση νερού βοηθά στο να μειωθεί το πρήξιμο.

4- Κοιμούνται καλά και αρκετά: Το έχεις ακούσει κι αυτό, ότι ο ύπνος βοηθάει στο να βελτιώσεις την όψη της επιδερμίδας σου (ο ύπνος επιτρέπει στην επιδερμίδα να «θεραπεύσει» τις «ζημιές» στην επιφάνειά της, αναπλάθοντας τα κύτταρά της) και είναι σημαντικό, ισχυρίζονται έρευνες, να μην χάσεις ούτε ώρα απ’ αυτόν!

5- Γυμνάζονται τακτικά: Η άσκηση βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στον οργανισμό να πάρει περισσότερο οξυγόνο, πράγμα που κάνει την επιδερμίδα να λάμπει μετά τη γυμναστική. Ακόμα και το περπάτημα, θα σε βοηθήσει, ενώ η άσκηση έχει το επιπλέον πλεονέκτημα να σε χαλαρώνει και να κοιμάσαι καλύτερα- γιατί, όπως είπαμε, και ο ύπνος είναι βασικός!

6- Πλένουν το πρόσωπό τους και ενυδατώνουν αμέσως: Ο περίφημος 3λεπτος κανόνας της Κορεάτικης ομορφιάς προβλέπει ότι αμέσως μετά τον καθαρισμό/ πλύσιμο του προσώπου εφαρμόζουμε τις κρέμες μας. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων ομορφιάς από το πρόσωπο, όσο δηλαδή οι πόροι είναι ακόμα ανοιχτοί από τον καθαρισμό του.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα