Μην χασετε

Συνταγή για τα πιο νόστιμα ντόνατς με γέμιση καραμέλας

Τα ντόνατς με γέμιση καραμέλας είναι η απάντηση στο τι γλυκό θα φάμε σήμερα εκτός από σοκολάτα!

Advertisements

Για τα ντόνατς θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏αλεύρι
  • 1 κ.γ. ‏baking powder
  • 1/4 του κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 70 γρ. (1/3 του φλ.) ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 του φλ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ‏αυγό μεγάλο
  • 1/3 φλ. ‏γάλα

Για την επάλειψη θα χρειαστείτε:

  • 80 γρ. (1/3 του φλ. + 1 κ.σ.) ‏ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 του φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.γ. ‏κανέλα
  • 1/3 του φλ. ‏σάλτσα καραμέλας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
  2. Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για μάφινς.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο ,τη ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ εως ότου ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και χτυπήστε για 1 ακόμα λεπτό.
  5. Προσθέστε το μισό μείγμα από το αλεύρι και τη μισή ποσότητα του γάλακτος ,ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ύστερα συνεχίστε με το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα.
  6. Τοποθετείστε κουταλιές του μείγματος στους υποδοχείς της φόρμας αλλά μη παραγεμίσετε.
  7. Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά.
  8. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ.
  9. Μόλις τα ντόνατς είναι έτοιμα τα στοιχίζετε σε μια σχάρα , λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο περνάτε κάθε ντότατ με το βούτυρο και στη συνέχεια τα ρολάρετε στο μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  10. Γεμίζετε μια σύριγγα με καραμέλα και γεμίστε προσεκτικά κάθε ντόνατ με καραμελαααα! TIP: Αν δεν έχετε σύριγγα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό στόμιο.

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: sweetestmenu.com

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα