Μην χασετε

Ποιους τύπους ανθρώπων πρέπει να αποφεύγετε

Μπορεί να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε όμως οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε έχουν επίδραση στον τρόπο με τον οποίο ζούμε και που σκεφτόμαστε. Και επειδή μπορεί να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που σας επηρεάζουν αρνητικά και δεν το γνωρίζετε, παρακάτω θα σας δείξουμε  4 τύπους που είναι καλό να αποφεύγετε.

Advertisements

Ο χειριστικός

Εάν συναναστρέφεστε χειριστικούς ανθρώπους στο τέλος θα καταλήξετε να κάνετε ό,τι θέλουν εκείνοι. Η χειραγώγηση μπορεί να πάρει πολλές μορφές και να μην καταλάβετε ότι έχετε πέσει θύμα της.

Ο κουτσομπόλης

Το κουτσομπολιό είναι μια ύπουλη συνήθεια. Οι κουτσομπόληδες άνθρωποι το μόνο που κάνουν είναι να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους άλλους και να τις μεταφέρουν όπου μπορούν. Όταν κάποιος σας μιλάει άσχημα για κάποιον άλλον ενώ τον κάνει παρέα, δεν αξίζει τη φιλία σας και να είστε βέβαιοι ότι κουτσομπολεύει και εσάς. Η συναναστροφή με έναν κουτσομπόλη μπορεί να σας βλάψει. Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε εάν γνωρίζατε ότι κάποιος μιλάει άσχημα για εσάς πίσω από την πλάτη σας, ενώ όταν σας αντικρίζει σας απευθύνετε με τα καλύτερα λόγια.

 Ο υπερβολικά συναισθηματικός

Το να είστε συναισθηματικοί δεν είναι κακό, όμως όταν κάποιος μιλάει συνέχεια για το συναίσθημα συνήθως δεν κάνει κάτι για να βελτιώσει την κατάσταση και μένει στα λόγια. Είναι πολύ εύκολο να πέστε σε αυτή την παγίδα και να μιλάτε αντί να αναλάβετε δράση. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως συζητάνε τόσο πολύ για αυτά που νιώθουν, που στο τέλος χάνουν την ικανότητά τους να λύσουν το πρόβλημα. Αυτός δεν είναι παραγωγικός και υγιής τρόπος ζωής.

Αυτός που ασκεί συνέχεια κριτική

Ανεξάρτητα από όσα λέτε, σκέφτεστε ή κάνετε ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου θα ασκεί πάντα κριτική.  Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε μαζί του, τόσο ενέργεια σας ρουφάει και στο τέλος νιώθετε μια θλίψη.

Advertisements

Ίσως είναι δύσκολο να απομακρύνετε κάποιους ανθρώπους από τη ζωή σας, όμως εάν έχουν αρνητική επίδραση επάνω σας τότε πρέπει να ενεργήσετε άμεσα. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι δεν έχετε άπειρο χρόνο και ενέργεια για να πετύχετε όλα όσα θέλετε, γι αυτό μην επιτρέπετε σε κανέναν να υποβιβάζει τις δυνατότητές σας.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα