Μην χασετε

Με τη σφραγίδα της επιστήμης: Τόσους άνδρες θα γνωρίσεις πριν βρεις τον «έναν και μοναδικό»

Ας ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα: Η επιστήμη τάσσεται υπέρ της ύπαρξης του «ενός και μοναδικού». Και υπάρχει και συνέχεια.

Advertisements

Βάσει της έρευνας που εξετάζουμε σήμερα, οι 94 στις 100 γυναίκες παραδέχονται πως εξακολουθούν να πιστεύουν στην πραγματική αγάπη.

Πρόκειται για τη μελέτη που παρουσιάζεται στο βιβλίο «The Rosie Project» του συγγραφέα Graeme Simsion στην οποία συμμετείχαν 2.000 εθελοντές και η οποία αφορά στο dating life των γυναικών πριν καταλήξουν να βρουν τον μεγάλο τους έρwτα.

Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, κάθε γυναίκα θα πάει σε 11 ραντεβού πριν γνωρίσει τον έναν, τέσσερα εκ των οποίων μπορούν να χαρακτηριστούν ως «καταστροφικά» (με το ένα στήσιμο να είναι δεδομένο!), τα δύο θα είναι ραντεβού στα τυφλά και δύο ακόμα με άνδρες που γνώρισε διαδικτυακά. Όσον αφορά στον αριθμό των ανδρών που θα φιλήσει; Ανέρχεται στους 15.

Σου φαίνονται πολλοί; Μπορεί και να είναι, αλλά εξ’ αυτών, μόνο τους δύο θα ερwτευτεί. Μέχρι να βρει τον μεγάλο της έρwτα, θα πληγωθεί πολύ δύο φορές. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι η μέση γυναίκα θα φιλήσει 15 άνδρες, θα κάνει σ∈ξ με 7, θα συνάψει μακροχρόνιες (πάνω από έναν χρόνο) σχέσεις με 5, θα ερwτευτεί δύο φορές ενώ θα πληγωθεί και δύο φορές, πριν βρει το άλλο της μισό.

Από τις μακροχρόνιες σχέσεις της θα απατηθεί μία φορά, ενώ ακόμα μία φορά θα απιστήσει εκείνη. Μήπως είναι too much όλο αυτό; Πολλή ταλαιπωρία μέχρι να βρούμε τον ιδανικό, σωστά; Και ο συγγραφέας αυτό ακριβώς πιστεύει.

«Όλα αυτά τα στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε έναν σύντροφο ζωής», τονίζει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα