Μην χασετε

Κεφάλαιο «τσάι»: Πόση ώρα πρέπει να αφήνεις το σακουλάκι στο νερό για να πετύχεις την τέλεια γεύση

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πρωινών τύπων: Εκείνοι που αδυνατούν να ξυπνήσουν χωρίς μια γεμάτη κούπα ζεστού καφέ και εκείνοι που δηλώνουν φανατικοί του τσαγιού, οι οποίοι ξεκινούν τη μέρα τους καταναλώνοντας το απόλυτο ρόφημα για την αποτοξίνωση του οργανισμού τους.

Advertisements

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες, το τσάι θεωρείται το νούμερο ένα γιατρικό για τον πονόλαιμο αν συνδυαστεί με θυμαρίσιο μέλι, ενώ αποδεδειγμένα βοηθά πολύ στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού –το πράσινο κυρίως-, στην καύση του λίπους και τη διαδικασία της πέψης.

Όσοι το προτιμούν, είναι βέβαιοι πως το αφέψημα αυτό δεν θα το άλλαζαν με τίποτα, ούτε το πρωί, ούτε το βράδυ πριν τον ύπνο.

Ξέρουμε, όμως, να το πίνουμε… σωστά; Γιατί ναι, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος!

Το μυστικό για να πετύχεις το τέλειο τσάι βρίσκεται στα δευτερόλεπτα. Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα έφτασε ο food expert Μartin Isark, ύστερα από σχετικό πείραμα γευσιγνωσίας διάρκειας δύο ημερών.

Ο γνωστός δοκιμαστής φαγητών και ποτών στο διάστημα αυτό δοκίμασε τσάι από 200 διαφορετικά σακουλάκια, τα οποία είχε αφήσει στο νερό για διαφορετική ώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πείραμα αποδείχτηκε διαφωτιστικότατο, καθώς πλέον είναι σε θέση να αποφανθεί σχετικά με το αιώνιο ερώτημα όσων λατρεύουν τον τσάι:

Τελικά πόση ώρα πρέπει να παραμένει το σακουλάκι του αγαπημένου μας τσαγιού στο καυτό νερό προκειμένου να πετύχουμε την τέλεια γεύση;

Η απάντηση είναι 25 δευτερόλεπτα. Και ο Isark εξηγεί ακριβώς το γιατί: «Αν το αφήσετε λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα, δεν θα πετύχετε φουλ γεύση. Από την άλλη, αν το αφήσετε παραπάνω, οι τανίνες που θα απελευθερωθούν θα πικρίσουν το ρόφημά σου».

Advertisements

Και να σκεφτεί κανείς πως ακόμα και οι λάτρεις του τσαγιού αυτή τη λεπτομέρεια δεν θα μπορούσαν να τη γνωρίζουν…

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα