Μην χασετε

Καρπούζι: 7 λόγοι για να εντάξεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο στη διατροφή σου

Ποιος δεν λατρεύει αυτό το πολύ γλυκό και ζουμερό φρούτο; Το καρπούζι είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο, το οποίο θα σε δροσίσει σίγουρα, αν να το φας.

Advertisements

 

Όσον αφορά τον τρόπο ή τους τρόπους που το τρώνε πολλοί, αυτοί ποικίλουν. Δηλαδή, μπορείτε να το φάτε με ψωμί, μπορείτε να το φάτε με τυρί, αλλά και με άλλους συνδυασμούς.

 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η δροσιά του καρπουζιού και οι τρόποι που μπορεί να το φάει κανείς, οι λόγοι που το καρπούζι είναι ένα ξεχωριστό φρούτο. Αυτό έχει να κάνει επίσης και με τα πολλαπλά και εξέχουσας σημασίας οφέλη που προσφέρει στην υγεία ενός ανθρώπου.

 

 

 

 

Advertisements

7 λόγοι που οφείλουμε να προτιμάμε το καρπούζι

1ος λόγος: Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και γ’ αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι να τρώνε πολύ καρπούζι.

2ος λόγος: Ανακουφίζει από καούρες, με 5-6 κομματάκια. Δηλαδή, απομακρύνει σε σύντομο χρονικό διάστημα το αίσθημα δυσφορίας.

3ος λόγος: Μειώνει την πίεση και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των αμινοξέων που χαλαρώνουν τις αρτηρίες του σώματος.

 

 

4ος λόγος: Μειώνει τις φλεγμονές. Αυτό συμβαίνει, διότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

5ος λόγος: Κάνει καλό στις πέτρες των νεφρών. Μπορείτε να το πετύχετε, πίνοντας τσάι από σπόρους καρπουζιού.

6ος λόγος: Κάνει καλό στην ακμή του προσώπου, αλλά και στις μυκητιάσεις. Αυτό είναι γεγονός, καθώς το καρπούζι διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Advertisements

7ος λόγος: Τάσσεται κατά της δυσκοιλιότητας. Ωστόσο, πρέπει να φάτε συγκεκριμένες ποσότητες, διότι όπως είναι γνωστό, η υπερβολή φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα.

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα