Μην χασετε

Γλυκομαννάνη, η φυτική ουσία που βοηθάει στην απώλεια βάρους

Η απώλεια κιλών είναι για πολλούς μια πολύπλοκη υπόθεση. Απασχολεί γυναίκες αλλά και άντρες, άλλους για λόγους υγείας και άλλους για λόγους εμφάνισης. Βιβλία με επαναστατικές δίαιτες βγαίνουν συνέχεια στην αγορά, ενώ περιοδικά παρουσιάζουν διάφορα προγράμματα διατροφής που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει κάποια φόρμουλα που να χάνουμε βάρος με μαγικό τρόπο.

Η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι οι θεμέλιοι λίθοι για την απώλεια κιλών. Εκτός όμως από αυτά υπάρχουν και κάποιες φυσικές λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν στο να αποκτήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος. Μια από αυτές τις λύσεις είναι η γλυκομαννάνη.

Τι είναι όμως η γλυκομαννάνη;

Η γλυκομαννάνη είναι ένα 100% φυτικό συστατικό που αποτελεί πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών και προέρχεται από το φυτό μαννάνη Konjac. Εντοπίζεται στην Ιαπωνία, στην Κίνα, αλλά και στην Ινδοκίνα ενώ εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από τους γηγενείς κατοίκους αυτών των χωρών για τη δημιουργία ζυμαρικών, tofu, μπισκότων, καθώς και άλλων συναφών προϊόντων.

Advertisements

Η δομή της γλυκομαννάνης αποτελείται από D-glucose, D-mannose που ενώνονται με β-1,4 γλυκοσιδικούς δεσμούς, οι οποίοι δεν διασπώνται από το σίελο και την παγκρεατική αμυλάση, επιτρέποντας έτσι στη γλυκομαννάνη να φτάσει αμετάβλητη στο παχύ έντερο και να αφομοιωθεί από τα βακτήρια που αποικούν εκεί.

Πώς μας βοηθάει η γλυκομαννάνη

Η γλυκομαννάνη έχει την ικανότητα να απορροφά ποσότητα νερού σχεδόν 100-200 φορές παραπάνω από το βάρος της, δημιουργώντας μια ευχάριστη αίσθηση κορεσμού. Όταν λοιπόν την καταναλώσουμε και έρθει σε επαφή με τα υγρά του στομάχου, θα δημιουργήσει μια γέλη, η οποία καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα του στομάχου και μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις για αρκετές ώρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μικρότερες μερίδες φαγητού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η γλυκομαννάνη μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του μεγέθους των μερίδων στο επόμενο γεύμα, στην αντίσταση στις λιγούρες και στην αποφυγή ενδιάμεσων τσιμπολογημάτων, δίνοντας την αίσθηση κορεσμού για περισσότερη ώρα.

Advertisements

Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η γλυκομαννάνη προωθεί την απώλεια βάρους και τη μείωση της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει θετικά και στις περιπτώσεις του διαβήτη. Επίσης συμβάλλει στη μείωση της μεταγευματικής γλυκαιμίας συγκριτικά με άλλες φυτικές ίνες, καθώς σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα γλυκόζης.

Πώς καταναλώνεται;

Η συνιστάμενη ημερήσια κατανάλωση γλυκομαννάνης είναι ίση με τουλάχιστον 3 γραμμάρια σε καθημερινή βάση, σε τρεις δόσεις του 1 γρ. η καθεμία, μαζί με 2 ποτήρια νερό, πριν από κάθε γεύμα. Η λήψη γλυκομαννάνης σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις, μπορεί να είναι απόλυτα αποτελεσματική στην προσπάθεια απώλεια βάρους, χαρίζοντάς μας κορεσμό, χωρίς την αίσθηση καταπίεσης ή στέρησης.

Συμπερασματικά η απώλεια βάρους θα είναι μεγαλύτερη εάν μαζί με τη λήψη της γλυκομαννάνης συνδυάσουμε την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική, όπως γίνεται σε όλες τις δίαιτες. Ωστόσο πρόκειται για μια ασφαλή φυσική ουσία που βοηθάει στη μείωση της πρόληψης τροφής, άρα και στην απώλεια βάρους αλλά και στη βελτίωση της υγείας.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα