Μην χασετε

Ιδού γιατί δεν πρέπει να γυμνάζεσαι φορώντας μακιγιάζ

Υπάρχει λόγος που θεωρείται μία από τις χειρότερες συνήθειες

Advertisements

“Χαζεύοντας” στην κεντρική σελίδα των social media, θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει πολλές γυναίκες να δημοσιεύουν selfies γυμναστικής, στις οποίες φαίνεται να φορούν μέικ απ. Μερικές φορές, η ανάγκη να κρύψουμε ένα ή δύο σπυράκια που εμφανίστηκαν ξαφνικά είναι μεγάλη, αλλά το να πηγαίνεις για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο με πολύ μακιγιάζ δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για την επιδερμίδα σου.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που δεν κάνει να κάνεις γυμναστική φορώντας μέικ απ. “Η άσκηση κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται, αυξάνει τη ροή του αίματος και ‘ανοίγει’ τους πόρους. Ο ιδρώτας και τα βακτήρια παγιδεύονται κάτω από τις στρώσεις του μακιγιάζ και εμποδίζουν την επιδερμίδα να διώξει τη θερμότητα, αφήνοντας τους πόρους μπουκωμένους”, εξηγεί η δερματολόγος, MD, Rachel Nazarian.

“Η παγίδευση των βακτηρίων και του ιδρώτα στους πόρους, με τον καιρό, θα δημιουργήσει μαύρα στίγματα. Παράλληλα, η παγιδευμένη θερμότητα μπορεί να φουντώσει καταστάσεις που πυροδοτούνται με τη θερμότητα, όπως η ροδόχρους ακμή”, προσθέτει η Nazarian.

Παρ’όλο που το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να γυμνάζεσαι χωρίς μακιγιάζ, μπορείς να κάνεις μια πιο ελαφριά επιλογή.

Αν δεν έχεις χρόνο να αφαιρέσεις το μέικ απ σου και να το εφαρμόσεις ξανά, προτίμησε να χρησιμοποιείς πιο ελαφριάς μορφής προϊόντα, όπως μια πούδρα ή μια BB κρέμα. Αν θέλεις να καλύψεις συγκεκριμένα σημεία, χρησιμοποίησε ένα concealer τοπικά, αντί να εφαρμόσεις foundation σε όλο το πρόσωπο σου.

To σημαντικότερο είναι να μην ξεχάσεις να κάνεις ντεμακιγιάζ αμέσως μόλις ολοκληρώσεις την προπόνηση σου.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα