Μην χασετε

Φριζαρισμένα μαλλιά: Οι λόγοι που το προκαλούν και πώς να το αντιμετωπίσεις

Τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι ένα φαινόμενο που κάποια στιγμή όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν. Σε άλλες είναι παροδικό και σε άλλες γίνεται έως και ενοχλητικό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος λόγος θα υπάρχει, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι μπορεί να τον προκαλείται από εσένα την ίδια ή τουλάχιστον να εντείνεται από συνήθειές σου που πρέπει να κοπούν. Γι’ αυτό καλό είναι να είσαι πιο προσεκτική, έτσι ώστε να καταλάβεις τι είναι αυτό που κάνει τα μαλλιά σου να φριζάρουν τόσο και να το καταπολεμήσεις.

Advertisements

– Αρχικά, η υγρασία είναι ένας βασικό παράγοντας που επηρεάζει την τρίχα. Ειδικά, τον χειμώνα, που ο καιρός δεν είναι ζεστός και η υγρασία είναι πιο έντονη, εσύ πρέπει να προσέχεις περισσότερο τα μαλλιά σου. Φρόντισε να τα στεγνώνεις καλά και μην αμελείς το heat protection spray, το οποίο θα τα λειάνει αλλά και θα τα προστατεύσει από την θερμότητα.

– Έπειτα, καλό είναι όταν βγαίνεις από το μπάνιο να μην σκουπίζει με έντονες κινήσεις τα μαλλιά σου και κυρίως να μην χρησιμοποιείς πετσέτα. Προτίμησε ένα παλαιό βαμβακερό t-shirt, με το οποίο θα κάνεις ταμποναριστές κινήσεις για να απορροφήσει το περιττό νερό από τα μαλλιά σου. Έτσι θα μειώσεις πολύ τις πιθανότητες του φριζαρίσματος.

– Το βούρτσισμα πολύ συχνά προκαλεί φριζάρισμα, λόγω της τριβής. Καλό είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου με χτένες από υλικό που δεν προκαλεί φριζάρισμα, όπως το πλαστικό. Τα μεταλλικά δοντάκια που έχουν συνήθως οι κλασσικές βούρτσες είναι και αιτία φριζαρίσματος.

– Άλλαξε την μαξιλαροθήκη σου, αν το πρόβλημα επιμένει. Τα βαμβακερά υφάσματα προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό στην τριβή με την τρίχα και αυτό μεταφράζεται και στα μαλλιά σου. Μία μεταξωτή μαξιλαροθήκη θα λύσει το πρόβλημα και θα ξυπνάς χωρίς έντονα φριζαρισμένα μαλλιά.

– Φυσικά, τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που ενυδατώνουν σωστά την τρίχα είναι πάντα ο ιδανικός σύμμαχος για να λύσεις το πρόβλημα, καθώς και τα anti-frizz spray που θα σου λύσουν τα χέρια στην καθημερινότητα, ακόμα και την τελευταία στιγμή.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα