Μην χασετε

Δεν κόβει το ψαλίδι; Ένα εύκολο κόλπο για να το ακονίσεις

Δεν κόβει το ψαλίδι! Και τώρα; Πως ακονίζω ένα ψαλίδι εύκολα και γρήγορα για να κάνω τη δουλειά μου; Ένα εύκολο κι έξυπνο κόλπο που θα σε σώσει.

Advertisements

Τις προάλλες που ήθελα να ντύσω τα σχολικά βιβλία του παιδιού με το πλαστικό εξώφυλλο, χρειάστηκα φυσικά ψαλίδι. Ψαλίδια, όπως όλοι,  έχουμε πολλά στο σπίτι. Παίρνω το ένα, δεν κόβει. Παίρνω το άλλο, τα ίδια. Κανένα δεν ήθελε να συνεργαστεί.

Τα ψαλίδια μας είναι η αλήθεια ότι τα έχουμε καιρό και τα ταλαιπωρούμε αρκετά. Όλο και κάτι φτιάχνουμε, όλο και κάτι κόβουμε. Αλλά εκείνο που πιστεύω ότι τα ταλαιπωρεί περισσότερο είναι όταν κόβεις πιο χοντρά χαρτόνια ή επιφάνειες με κόλλα.

Μια φίλη μου πρότεινε το παρακάτω κόλπο, που ομολογουμένως ούτε γνώριζα, ούτε είχα σκεφτεί. Κάθε φορά που ένα από τα ψαλίδια μου δεν δούλευε, το καταχώνιαζα στο συρτάρι και χρησιμοποιούσα κάποιο άλλο. Μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να μη δουλεύει κανένα.

Τι κάνεις όταν δεν κόβει το ψαλίδι

Ποιο είναι αυτό το tip που μου πρότεινε η φίλη; Το μόνο που χρειάστηκα, για να κάνω το ψαλίδι μου και πάλι κοφτερό, ήταν ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου! Πριν απ’όλα βέβαια καθάρισα το ψαλίδι μου με ζεστό νερό και σαπουνάδα.

Στη συνέχεια, αφού το σκούπισα με μαλακή πετσέτα, δίπλωσα το αλουμινόχαρτο στα τέσσερα και ξεκίνησα να κόβω. Αρχικά έκοψα λωρίδες και μετά τις λωρίδες σε ακόμη πιο μικρά κομμάτια. Γενικά το αλουμινόχαρτο το έκανα φύλλο και φτερό! Και ναι, δούλεψε. Το ψαλίδι έγινε και πάλι αιχμηρό, ώστε μπόρεσα να συνεχίσω τη δουλειά μου ήρεμα κι ωραία.

Θέλοντας όμως να … επεκτείνω τις γνώσεις μου κι ακόμη παραπέρα, βρήκα στο YouTube δύο ακόμη τρόπους. Εκτός δηλαδή από αλουμινόχαρτο, μπορείς λέει να ακονίσεις τα στομωμένα ψαλίδια σου κόβωντας ένα συρμάτινο σφουγγαράκι κουζίνας ή ένα κομμάτι γυαλόχαρτου!

Μια ακόμη συμβουλή

Αυτό που σκέφτηκα να κάνουμε από εδώ και στο εξής είναι να χωρίσουμε τα ψαλίδια μας ανάλογα με την επιφάνεια που κόβουμε. Δηλαδή να έχουμε ένα ψαλίδι αποκλειστικά και μόνο για ύφασμα και κλωστές, ένα για απλό χαρτί κι ένα για πιο χοντρά χαρτόνια ή επιφάνειες με κόλλα. Οπότε έτσι πιστεύω θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα ψαλίδια σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό. Ή τουλάχιστον δε θα στομώσουν όλα ταυτόχρονα.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα