Μην χασετε

Απολαυστική βελουτέ σούπα κολοκύθας με τραγανά κρουτόν

Απολαυστική βελουτέ σούπα κολοκύθας με τραγανά κρουτόν, για έντονα αρώματα και γεύσεις στην κουζίνα σας!

Advertisements

 από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

Υλικά:

  • 500 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος) κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 1 πατάτα κομμένη στα τέσσερα
  • 2 πράσα το λευκό μέρος κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • Φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • 1/2 κούπα κρ. γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ.μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα

Για το σερβίρισμα:

  • Κρουτόν
  • Βούτυρο αγελαδινό
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Ελαιόλαδο
  • Άνηθος

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με την κολοκύθα,την πατάτα, το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια μέχρι να σοταριστούν για πέντε λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά ανακατεύουμε και αφήνουμε αλλά 3 με 4 λεπτά να σοταριστούν και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα άρωματά τους.
  • Προσθέτουμε φυσικό χυμό πορτοκαλιού τόσο όσο χρειάζεται να σκεπάσει τα λαχανικά και βράζουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βάζουμε τα λαχανικά με τον ζωμό στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
  • Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και περνάμε ξανά από το μπλέντερ.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το αγελαδινό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και μπλεντάρουμε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με ψημένα κρουτόν και ψιλοκομμένο άνηθο.

Για το κρουτόν:

Ψιλοκόβουμε φέτες του τοστ σε μικρούς κύβους (χωρίς την κόρα) τους περνάμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

 από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

 ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα