Μην χασετε

Φτιάξτετα πιο νόστιμα και μοσχομυριστά τσουρεκάκια με γέμιση σοκολάτας

Μαστιχωτά και μοσχομυριστά τσουρεκάκια με γέμιση σοκολάτας, που ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ και αποτελούν ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας!

Advertisements

από τη food blogger Mrs Olivespoon

Υλικά:

  • 200 ml χλιαρό γάλα 
  • 10 γρ.μαγιά ξηρή 
  • 150 ml χυμό πορτοκάλι 
  • 70 ml ελαιόλαδο 
  • 2 αυγά 
  • 150 γρ.καστανή ζάχαρη 
  • 4γρ. baking powder 
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα 
  • 1 πρέζα κανέλα 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι 
  • 940 γρ.αλεύρι γ.ο.χ (1 κιλό) 
  • 30 γρ.γάλα εβαπορέ 
  • 150 γρ. άλειμμα σοκολάτας 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και μια κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη. 
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. 
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα, ένα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά. 
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαφρώς κολώδη ζύμη. 
  • Λαδώνουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 90-100 γραμμαρίων.
  • Πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια και τα διπλώνουμε σε σαλιγκάρια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε. 
  • Για να βάλουμε την σοκολάτα μέσα, ανοίγουμε ένα μπαλάκι ζύμης με το πλάστη και απλώνουμε μια δόση άλειμμα σοκολάτας.
  • Τυλίγουμε σε ρολάκι και μετά σε ό,τι σχήμα θέλουμε. 
  • Αλείφουμε με το εβαπορέ τα τσουρέκια μας και τοποθετούμε στη μεσαία θέση του φούρνου. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε!

από τη food blogger Mrs Olivespoon

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα