Μην χασετε

Τα 7 κακά του αλκοόλ που υπονομεύουν την εμφάνιση και την υγεία σου…

Το θέμα όμως δεν είναι πόσο αντέχεις το ποτό! Ακόμη και «γερό στομάχι» να είσαι, το αλκοόλ κάνει τη δουλειά του ύπουλα και αργά! Χαλάει τη σιλουέτα σου, τονίζει την κυτταρίτιδα, χαλαρώνει το δέρμα, επιταχύνει τη γήρανση, μειώνει τη libido! Τρόμαξες; Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί αν βάλεις μέτρο!

Αυτά λοιπόν είναι τα 7 κακά του αλκοόλ! Κράτησέ τα στο μυαλό σου σαν τον απόλυτο οδηγό για να αποφύγεις τις υπερβολές! Γιατί το καλοκαίρι ξελογιάζει και δεν θέλεις να επιστρέψεις στη βάση σου έχοντας κάνει όλες τις λάθος κινήσεις…

1. Ναι, ναι! Το αλκοόλ παχαίνει… Παχαίνει πολύ!
Μην ακούς τι λένε! Οι ειδικοί είναι σαφέστατοι! Το αλκοόλ είναι ιδιαίτερα θερμιδογόνο, προσφέροντας 7kcal ανά γραμμάριο αιθυλικής αλκοόλης. Όσο πιο βαρύ επομένως είναι ένα ποτό τόσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη έχει. Άρα τόσες περισσότερες είναι και οι θερμίδες που παρέχει, προάγοντας άμεσα τη λιπογένεση και αυξάνοντας το βάρος. Όπως καταλαβαίνεις ίσως πρέπει να αποφύγεις τα βαριά ποτά (ουίσκι, βότκα, τεκίλα), αλλά και τα κοκτέιλ με τις χιλιάδες θερμίδες.Και σαν να μην έφτανε αυτό, «η υπέρμετρη κατάναλωση αλκοόλ, όπως αυτή ορίζεται από τις εκάστοτε ανοχές – αντοχές του καθενός, θα οδηγήσει σε ελαφρύ υπογλυκαιμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανάγκη για αύξηση κατανάλωσης τροφίμων άκρως λιπαρούχων ή με περίσσεια ζάχαρης» τονίζει ο διαιτολόγος. Δηλαδή και κενές θερμίδες από το αλκοόλ και extra θερμίδες από το γλυκό που θα καταναλώσεις μετά…

2. Το αλκοόλ αφυδατώνει… Σου τρώει την ενέργεια!
Πίνεις το ποτάκι σου – ειδικά την μπύρα – και αμέσως τρέχεις στην τουαλέτα! Όχι δεν αποβάλλεις αμέσως τις βλαβερές ουσίες… Απλά χάνεις πολύτιμα υγρά, ειδικά το καλοκαίρι! Έτσι συντελεί στην αυξημένη απώλεια υγρών από τον οργανισμό! Και αυτό από μόνο του σημαίνει απειλή για την υγεία! «Η επόμενη ημέρα της κατανάλωσης του αλκοόλ θα είναι μία μέρα κατά την οποία δεν έχουμε ενέργεια ώστε να παράξουμε ένα έργο ή μία φυσική δραστηριότητα λόγω του ότι έχοντας αποβάλλει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ο οργανισμός μας φθίνει» επισημαίνει ο κ. Κριαράς.Αυτό μπορεί να είναι από μια απλή μείωση της δύναμης και της αντοχής, μέχρι την πλήρη καταστολή δυνάμεων, την κατάρρευση, τη λιποθυμία έως και το θάνατο (όταν η αφυδάτωση είναι μεγαλύτερη από το 12% του βάρους του σώματος) η αφυδάτωση είναι ένας τεράστιος κίνδυνος που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με άφθονο νερό.

3. Το αλκοόλ γερνά… (μαμά!)
Σε βλέπω στο ποτήρι μου… Βλέπεις όμως τον γερασμένο εαυτό σου; Εκείνον που δείχνει σαφώς μεγαλύτερος εξ’ αιτίας του αλκοόλ; Γιατί το ποτό επιταχύνει τη φθορά ενός μέρους των κυττάρων που σχετίζεται με τη γήρανση και την εμφάνιση καρκίνου.

Advertisements

Αν πάλι βάλεις μέτρο, έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. H υπερβολή στο αλκόολ είναι πάντα κακός σύμβουλος. Αν είναι όμως να πιεις κάποιο ποτό, τότε διάλεξε κρασί. Η κατανάλωση αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες προστατεύει από τις καρδιαγγειακές νόσους, το διαβήτη και την απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας. Περιέχει ρεσβερατρόλη, συστατικό που συμβάλλει στα οφέλη και μπορεί να ενεργοποιήσει γονίδια που επιβραδύνουν το κυτταρικό γήρας.

4. Το αλκοόλ αγαπάει την κυτταρίτιδα… αποδεδειγμένα!
Ο οργανισμός σου χάνει με γοργό ρυθμό υγρά, όπως είπαμε και πριν! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, εκτός όλων των άλλων; Μα φυσικά πως ενεργοποιεί άμεσα μηχανισμούς για να συγκρατήσει υγρά! Ένας τρόπος-παρενέργεια είναι η κυτταρίτιδα! «Η κατανάλωση αλκοόλ σε τακτική βάση, αφυδατώνει το δέρμα μειώνοντας τις οποιεσδήποτε ανάγκες του οργανισμού για αποβολή του κατακρατηθέντος υγρού» εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Μην καταρριέσαι λοιπόν το άδικο DNA σου… Εσύ έσπρωξες το σώμα σου να «φτιάξει» κι άλλη κυτταρίτιδα με την παραπάνω ποσότητα αλκοόλ!

5. Το αλκοόλ ρίχνει τα… ∈ρωτόνια! Λίγο η ζέστη, κάτι που δεν θέλεις να φας και πολύ επειδή θα πιεις… Την έκανες τη ζημιά! «Η κατανάλωση υπέρμετρων ποσοτήτων αλκοόλ με την τήρηση υποθερμιδικού διαιτολογίου θα εμφανίσει αδυναμία συγκέντρωσης και θα κάνει τον οργανισμό επιρρεπή σε διάφορες φλεγμονές και ιώσεις» εξηγεί ο διαιτολόγος. Α, και φυσικά κάτι τέτοιο θα σε αποτρέψει από το σ∈ξ, αφού η ερωτική σου διάθεση θα είναι μονίμως στο ναδίρ!

6. Το αλκοόλ χαλαρώνει το δέρμα και τους μύες! Αν κάτι τέτοιο – αρκετό αλκοόλ, σε συνδυασμό και με λάθος διατροφικές συνήθειες – γίνει συνήθεια, τότε σύντομα θα παρακολουθείς το σώμα σου να αλλάζει! Η ποιότητα του μυικού φθίνει και το δέρμα θα αδυνατίσει και θα χαλαρώσει! Φυσικά μακροπρόθεσμα κάτι τέτοιο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στον μεταβολισμό, μειώνοντας τις καύσεις του.

7. Απειλεί άμεσα την υγεία σου… «Αν έχουμε φθάσει στο σύνολο της ημέρας στην κάλυψη των θερμιδικών μας αναγκών και καταναλώσουμε και διάφορα οινοπνευματώδη ποτά, τότε το πρώτο καύσιμο θα προέρχεται από τις θερμίδες του αλκοόλ και όλες οι υπόλοιπες θα αποθηκευθούν στο ήπαρ μας, σε μορφή λίπους» εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Πράγμα που με απλά λόγια σημαίνει σημαντική επιβάρυνση στο συκώτι!

Advertisements

Με μέτρο λοιπόν!!!!!!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα