Μην χασετε

Πονόδοντος: Οι φυσικές λύσεις που «πιάνουν» πάντα

Ο πόνος των δοντιών και των ούλων είναι πολύ συνηθισμένος και μπορεί να διαταράξει την καθημερινότητά σας, καθιστώντας σας ανίκανους να φάτε, να μιλήσετε και να συγκεντρωθείτε στις υποχρεώσεις σας.

Advertisements

Στις συνήθεις αιτίες συγκαταλέγονται το σκληρό βούρτσισμα, η τερηδόνα και οι παθήσεις των ούλων.

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι απαραίτητη, καθώς τόσο η τερηδόνα, όσο και τα προβλήματα στα ούλα, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές αν μείνουν χωρίς θεραπεία. Το ίδιο ισχύει και για τον αφόρητο πόνο των δοντιών και των ούλων.

Αν όμως ο πόνος είναι ήπιος, μπορείτε να υιοθετήσετε τις παρακάτω φυσικές λύσεις, οι οποίες θα σας προσφέρουν ταχεία ανακούφιση:

Σκόρδο: Περιέχει αλισίνη, η οποία έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν πονόδοντο. Απλά φτιάξτε μια πάστα από λιωμένο σκόρδο και τοποθετήστε μια ποσότητα στο δόντι που πονάει.

Αλατόνερο: Είναι φυσικό απολυμαντικό που μειώνει τη φλεγμονή στα δόντια και τα ούλα και σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια που ευθύνονται για την τερηδόνα και τις τρύπες στα δόντια. Προσθέστε αλάτι σε χλιαρό νερό, ανακατέψτε και κάντε γαργάρες για 1-2 λεπτά.

Αιθέρια έλαια: Είναι αποτελεσματικά στη μείωση του πόνου αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Ρίξτε 1-2 σταγόνες στα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στο σημείο του πόνου.

Αλόη: Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες χάρη στις οποίες σκοτώνει τα μικρόβια και προστατεύει τα δόντια, γι’ αυτό αποτελεί καλή λύση για τον πονόδοντο. Απλά τοποθετήστε λίγο τζελ αλόης στο επώδυνο σημείο στο στόμα σας.

Σακουλάκια τσαγιού: Οι τανίνες, οι χημικές ουσίες με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που περιέχει το τσάι, μειώνουν τον πόνο στα ούλα, επειδή σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα. Ετοιμάστε το τσάι όπως συνήθως και τοποθετήστε το σακουλάκι στο σημείο που πονάτε επί πέντε λεπτά.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα