Μην χασετε

Ο καφές με φίλους είναι το καλύτερο αντίδοτο στο άγχος και στην κατάθλιψη

Η καθημερινή μας ζωή πολλές φορές δεν πραγματοποιείται σε ανθρώπινη κλίμακα, αφού οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι που τις περισσότερες φορές είναι ενάντια στο θέλημά μας.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι πλέον υπάρχει μια αυξανόμενη συχνότητα εξουθένωσης, δηλαδή μια κατάσταση πλήρους εξάντλησης, η οποία δεν έχει ακόμη χαρακτηριστεί ως ασθένεια, αλλά ως προθάλαμος ψυχικών παθολογικών καταστάσεων.

Οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον χρόνο να απολαύσουν ένα χόμπι, τους φίλους τους ή ακόμα και να μην κάνουν τίποτα και να χαλαρώσουν. Αυτό όμως που προτείνουν οι ειδικοί είναι να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να απολαμβάνουμε την πολυτέλεια ενός καφέ με έναν φίλο.  Αυτό που κάποτε ίσως φαινόταν λάθος ως ψυχαγωγία, το να μην κάνεις τίποτα, σήμερα είναι πολυτέλεια. Μια όμως απαραίτητη πολυτέλεια για τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Η χαρά είναι το αντίδοτο στο άγχος και στην κατάθλιψη.

Έτσι οι επιστήμονες προτείνουν ως το καλύτερο αγχολυτικό το να βγούμε για καφέ με τους φίλους μας, να συζητήσουμε και να γελάσουμε. Η τελετουργία του καφέ είναι μια θεραπευτική άσκηση του να είμαστε παρόντες. Όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα θα παραμείνουν στον εγκέφαλο και θα μπορούμε να τα επαναφέρουμε και την επόμενη ημέρα όταν κάτι δεν πάει καλά.

Advertisements

Κάτι τόσο απλό και θετικό όσο μια συνάντηση με φίλους για να πιούμε καφέ και να μιλήσουμε για τις εμπειρίες της μέρας μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για το νου και την καρδιά.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα