Μην χασετε

Γιατί βγάζετε σπυράκια; Αυτός ο «χάρτης» θα σας το αποκαλύψει

Δυστυχώς, η ακμή και οι ατέλειες δεν είναι ένα πρόβλημα που μας εγκαταλείπει μετά την εφηβεία, καθώς μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στην ενήλικη ζωή.

Γνωρίζατε πως 8 στις 10 γυναίκες ταλαιπωρούνται από ατέλειες στην επιδερμίδα τους; Μάλιστα, φαίνεται να αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα δερματολογικό πρόβλημα, αφού είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση τους, την ικανότητα επικοινωνίας, ακόμα και τη δυνατότητά τους να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο.

Η έμμηνος ρύση, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το στρες, αποτελούν αιτίες για τις ατέλειες της ενήλικης ζωής. Αποτέλεσμα; Το δέρμα μοιάζει και είναι λιγότερο ενυδατωμένο, οι πόροι είναι περισσότερο διεσταλμένοι και εμφανείς, ενώ η δυσχρωμία και η γυαλάδα δεν περιορίζονται πλέον μόνο στη ζώνη Τ, αλλά απλώνονται σε όλο το πρόσωπο. Το παρακάτω διάγραμμα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί βγάζετε εσείς σπυράκια, ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται στο πρόσωπό σας, και να αναλάβετε δράση.

Advertisements

Χρύσα Δαρσακλή

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα