Μην χασετε

Αυτές είναι οι χειρότερες τροφές για τα δόντια

Γνωρίζετε πως μπορείτε να φροντίζετε τα δόντια σας την ώρα που τρώτε; Κι όμως εάν αποφεύγετε κάποιες τροφές θα καταφέρετε να έχετε αστραφτερό χαμόγελο. Παρακάτω θα δείτε τι δεν πρέπει να τρώτε ώστε έχετε υγιής στοματική κοιλότητα, πέρα από το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και τις επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Ποιος δεν αγαπά τα πατατάκια; Ωστόσο, μια σακούλα από τσιπς είναι γεμάτη με άμυλο, που είναι μια από τις πιο βασικές αιτίες για την ανάπτυξη της τερηδόνας. Επίσης, η συχνή κατανάλωση υδατανθράκων, παρέχει τροφή και ενέργεια στα βακτήρια, ώστε να αναπτυχθούν και να παράγουν οξέα, με αποτέλεσμα να επέρχεται η φθορά των δοντιών.

Εσπεριδοειδή. Η τακτική κατανάλωση των ποτών με εσπεριδοειδή είναι επιβλαβή, για λευκά σας δόντια. Το οξύ που υπάρχει σε αυτά τα τρόφιμα, θα διαβρώσει το σμάλτο, και θα κάνει τα δόντια πιο επιρρεπή στην τερηδόνα. Αν, όμως ξεπλένετε τα δόντια σας με λίγο νερό, μετά την κατανάλωση τους, δεν αποτελούν κίνδυνο.

Η κατανάλωση υδατανθράκων που κολλάνε στα δόντια, όπως, παστέλι, γλειφιτζούρια, ζελέ, μαρμελάδες, αυξάνουν τον χρόνο, που τα οξέα ασκούν τη διαλυτική τους δράση στα δόντια και άρα αυξάνεται η πιθανότητα για ανάπτυξη τερηδόνας. Επίσης, μια τροφή που είναι κολλώδης, παραμένει στη στοματική κοιλότητα περισσότερο χρόνο, σχέση με κάποια άλλη, και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να αποφεύγεται.

Advertisements

Αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θα οδηγήσει σε φθορά των δοντιών και άλλες λοιμώξεις του στόματος. Επίσης, βαριά κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, επί μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του στόματος.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα