Μην χασετε

Πως να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα λαχταριστό κινέζικο κοτόπουλο με πορτοκάλι

Ένα ζεστό κοτοπουλάκι που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγο χρόνο και να απολαύσεις σε ακόμα λιγότερο!

Advertisements

Συστατικά

  • 4 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένες σε τετραγωνάκια
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι σε σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. της σούπας soy sauce
  • 1/4 κουτ. της σούπας ginger
  • 1/4 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • Χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπεριά σε σκόνη

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ginger, τη soy sauce και την κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το καλαμποκάλευρο και το νερό. Ανακατεύεις και το προσθέτεις στην κατσαρόλα. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το μείγμα σου να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το αλεύρι και το καλαμπόκι. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σταδιακά το αλάτι και τα αβγά.
  • Μόλις το μείγμα “δέσει”, μαρινάρεις το στήθος κοτόπουλο προσεκτικά από όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το στήθος κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά και ψηθεί στο βαθμό που θέλεις εσωτερικά.
  • Μόλις το κοτόπουλο σου αποκτήσει κρούστα, προσθέτεις στο τηγάνι αυστηρά για ένα λεπτό τη σος με το πορτοκάλι. Ανακατεύεις και απομακρύνεις από τη φωτιά.
  • Σερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο με ρυζάκι ή μία φέτα λεμόνι.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα