Μην χασετε

Μανιταρόσουπα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ελαφριά σούπα που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια

Μια διαφορετική συνταγή για να εντυπωσιάσετε όλη την οικογένεια. Απολαυστική μανιταρόσουπα, η Γαλλική συνταγή. Πεντανόστιμη και ελαφριά. Δοκιμάστε την!

Advertisements

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 1 κούπα ζωμό κότας
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κρασί Μαδέρα
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκο αυγού
  • Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το κοτόζουμο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα και να γίνει λείο και παχύρευστο.
  • Ρίχνουμε έπειτα το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι κλειστό.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος, μετά βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε ολόκληρα κάποια μανιτάρια για το τέλος και τα προσθέτουμε στην σούπα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και έπειτα γαρνίρουμε με τον άνηθο.
  • Αντί για ζωμό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν κύβο.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα