Υλικά

1 κιλό πατάτες

3 αυγά

Advertisements

2 κ.σ. βούτυρο

Μισό φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Μοσχοκάρυδο

Advertisements

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ύστερα τις βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και τις μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Όταν εξατμιστούν τα υγρά τις πολτοποιούμε για να γίνουν πουρέ και προσθέτουμε το τυρί, τους κρόκους των αυγών, αλάτι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε το τρίτο αυγό και τι φρυγανιά. Στη συνέχεια πλάθουμε τις κροκέτες, τις βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά και το αυγό και τις τηγανίζουμε σε λάδι.

πηγή