Μην χασετε

Ξηρή κι ευαίσθητη επιδερμίδα: Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καθαριζετε σωστά το πρόσωπό σας τον χειμώνα

Ο χείμωνα έχει μπει για τα καλά και η πτώση της θερμοκρασίας ταλαιπωρεί την ξηρή ή την ευαίσθητη επιδερμίδα. Για να γίνει μια σωστή περιποίηση αυτή την εποχή και να την κρατήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο, ελαστικό και υγιές, ξεκινάμε με το βασικότερο βήμα: τον καθαρισμό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει. Ωστόσο, ο πιο επαγγελματικός και αποτελεσματικός τρόπος είναι η παρακάτω διαδικασία που αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και τα ίχνη μακιγιάζ. Ταυτόχρονα σέβεται τα φυσικά έλαιά της επιδερμίδας που είναι απαραίτητα για τη φυσική λάμψη και την άνεσή της.

 

Για τη διαδικασία θα χρειαστούμε:

*Ένα σπρέι ιαματικού νερού

Advertisements

*Ένα γαλάκτωμα ή balm καθαρισμού

*Μία πετσέτα

* Χαρτομάντιλα

* Δίσκους ντεμακιγιάζ

* Τονωτική λοσιόν ή ενυδατικό essence

Advertisements

 

 

Τι κάνουμε

#Με μία στέκα ή ένα λαστιχάκι απομακρύνουμε τα μαλλιά από το πρόσωπο.

#Ψεκάζουμε με ένα σπρέι ιαματικού νερού το πρόσωπο και τον λαιμό για να μαλακώσουμε την επιδερμίδα προκειμένου να υποδεχτεί την καθαριστική μας σύνθεση.

# Βάζουμε στις παλάμες μας ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή ένα καθαριστικό balm. Τις τρίβουμε μεταξύ τους και στη συνέχεια τις εφαρμόζουμε με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό.

Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε ένα απαλό έλαιο καθαρισμού.

#Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με μία απαλή πετσέτα.

# Στη συνέχεια ψεκάζουμε ξανά με το σπρέι ιαματικού νερού για να τονώσουμε το δέρμα και να απομακρύνουμε όλα τα βλαβερά στοιχεία που περιέχει το τρεχούμενο νερό, όπως το χλώριο.

Advertisements

#Σκουπίζουμε ταμποναριστά το πρόσωπο και τον λαιμό αυτή τη φορά με ένα χαρτομάντιλο.

# Στη συνέχεια χωρίζουμε έναν δίσκο από βαμβάκι στα δύο και τον  εμποτίζουμε με μία τονωτική λοσιόν. Για έξτρα ενυδάτωση επιλέγουμε ένα essence με θρεπτικά στοιχεία που έχει υδαρή υφή. Ετσι προετοιμάζουμε την επιδερμίδα να απορροφήσει καλύτερα τα υπόλοιπα συστατικά της περιποίησής μας. Απλώνουμε με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και προς τα πάνω. Δεν ξεχνάμε τον λαιμό.

Ο καθαρισμός μας τελείωσε και μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα της περιποίησής μας.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα