Το μεγαλύτερο όνειρο ενός γονιού είναι να δει τα παιδιά του να μεγαλώνουν και να ζουν ευτυχισμένα τη ζωή τους. Για την Amie Walton, όμως, που παλεύει με την επάρατη νόσο, αυτή η επιθυμία αποτελεί αληθινή πρόκληση.

Advertisements

 

Από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή της 30χρονης μητέρας πήρε σκοτεινή τροπή. Κάποια στιγμή ένιωσε έναν οξύ πόνο ενώ έπαιζε με τα παιδιά της, στον οποίο όμως δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Καθώς όμως δεν υποχωρούσε πήγε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τής αποκάλυψαν ότι είχε έναν όγκο στο μέγεθος ενός μπιζελιού στη δεξιά πλευρά του παχέος εντέρου, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στο συκώτι της.

Η σοκαριστική διάγνωση ήρθε στα καλά καθούμενα καθώς η Amie δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν προβλήματα υγείας. Το μόνο που την είχε ταλαιπωρήσει αρκετά ήταν ότι υπέφερε από καούρες για μήνες.

Ευθύς υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία που την έκανε όμως υπερευαίσθητη στο κρύο. Δεν μπορούσε καν να αγγίξει τα χέρια των παιδιών της αν δεν ήταν αρκετά ζεστά. Τον Απρίλιο του 2021, της είπαν ότι η θεραπεία είχε «δουλέψει» και ότι μπορούσε να αφαιρεθεί το 60% του ήπατός της.

Μετά την επέμβαση, όμως, βρέθηκαν άλλοι δύο όγκοι και η Amie έπρεπε να κάνει τρεις ακόμη γύρους χημειοθεραπείας τον Ιούνιο του 2021. Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, τής είπαν ότι η θεραπεία δεν είχε αποδώσει και ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε επιλεκτική εσωτερική ακτινοθεραπεία (SIRT), όπου μικροσκοπικά ραδιενεργά σφαιρίδια εγχέονται στην αρτηρία που τροφοδοτεί τον καρκίνο. Η θεραπεία αυτή κοστίζει περισσότερα από 35.000 δολάρια και δεν καλύπτεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που ζω μερικές φορές. Είμαι τόσο νέα… Ακόμα και οι νοσοκόμες κλαίνε με την κατάστασή μου. Είμαι μια νέα μητέρα με μικρά παιδιά. Δεν θα έπρεπε να μπαινοβγαίνω στο νοσοκομείο και να αναρωτιέμαι πόσος καιρός μου απομένει», δήλωσε ενώ εξομολογήθηκε επίσης ότι περαιτέρω εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε περισσότερους από 50 όγκους σε κάθε πνεύμονα.

Advertisements

Παρά τις εφιαλτικές στιγμές που ζει η νεαρή μαμά, προσπαθεί να παραμείνει θετική και παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στη ζωή και να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της.

«Το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά μου και ο σύντροφός μου. Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν ότι η μαμά τους είναι πάντα εκεί. Υπάρχουν μέρες που είναι πραγματικά δύσκολες γιατί χάνω σημαντικές στιγμές της ζωής τους, επειδή μπορεί να είμαι χάλια ή να κάνω θεραπείες. Για παράδειγμα, η κόρη μου συμμετείχε στην πρώτη της θεατρική παράσταση και δεν μπόρεσα να είμαι εκεί, πράγμα που ήταν πολύ λυπηρό».

Ο σύντροφός της από την άλλη δεν κρύβει ότι είναι μουδιασμένος και ότι ακόμα προσπαθεί να αποδεχτεί την όλη κατάσταση. «Ο ογκολόγος άρχισε να μας μιλάει για διαθήκες, κάτι που δεν πίστευα ότι θα συζητούσαμε ποτέ. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αλλά είμαι περήφανος για την Amie. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μείνει ζωντανή»

 

mama365.gr

Advertisements