Μην χασετε

Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι είναι πραγματικά ∈ρωτευμένος μαζί σας

Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από τους πρώτους μήνες μιας σχέσης. Όλα είναι νέα, γεμάτα πάθος, τα προβλήματα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη και κάθε δραστηριότητα με έναν νέο σύντροφο είναι γεμάτη περιπέτεια. Αλλά μπορεί να ξεχνάμε ότι αυτό είναι επίσης ένα στάδιο όπου είναι εύκολο να μας γεμίσει ανασφάλειες.

Καθώς η σχέση μας με τον νέο σύντροφό μας προχωράει, αρχίζουμε σιγά σιγά να αισθανόμαστε πιο ουσιαστικοί γι ‘αυτόν και δεν μπορούμε παρά να αμφιβάλλουμε αν τα συναισθήματά μας είναι αμοιβαία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβουμε αν ο σύντροφος μας είναι πράγματι ∈ρωτευμένος μαζί μας. Διαβάστε παρακάτω τα 7 σημάδια που το μαρτυρούν.

 

-Ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά σας

Μία από τις κυριότερες ενδείξεις ότι κάποιος είναι ∈ρωτευμένος μαζί μας, είναι το να θέλει διαρκώς να μας μιλάει και, το κυριότερο, να μας ακούει να του μιλάμε. Αν αυτό που νιώθει για εσάς δεν είναι ένας ενθουσιασμός, αλλά σας νοιάζεται πραγματικά, θα θέλει να μάθει τι συνέβη μέσα στη μέρα σας και θα επικοινωνεί μαζί σας απλώς και μόνο για να μάθει τα νέα σας. Θα είναι πρόθυμος ή πρόθυμη να ακούσει τη γκρίνια σας για τη δύσκολη μέρα σας στη δουλειά και θα προσπαθεί να σας δώσει την κατάλληλη συμβουλή.

Advertisements

 

-Ακούει προσεκτικά αυτά που του λέτε

Αν όταν του μιλάτε νιώθετε ότι δίνει σημασία σε κάθε σας λέξη, οι πιθανότητες λένε ότι έχει πραγματικά συναισθήματα για εσάς. Δεν είστε σίγουροι; Την επόμενη φορά στρέψτε την προσοχή σας σε αυτές τις ενδείξεις: Σας κοιτάζει στα μάτια όταν μιλάτε; Σας κάνει διευκρινιστικές ∈ρωτήσεις; Τα σχόλιά του ή της δείχνουν ότι σας παρακολουθούσε με προσοχή; Και κυρίως: Σας κάνει να αισθάνεστε ότι οτιδήποτε λέτε είναι σημαντικό;

 

-Κάνει πράγματα για εσάς χωρίς να τα ζητήσετε

Προσπαθήστε να σκεφτείτε αν υπάρχουν στιγμές που νιώθετε τις ανάγκες σας να καλύπτονται πριν καν συνειδητοποιήσετε ότι τις είχατε. Οι ανιδιοτελείς κινήσεις είναι ένα από τα ομορφότερα χαρακτηριστικά του ∈ρωτα: Φροντίζουμε τον ή την σύντροφό μας και κάνουμε πράγματα για αυτούς, όχι για να κερδίσουμε κάτι από αυτό, αλλά για να τους δούμε να χαμογελούν. Αν σας έφερε φαγητό στο σπίτι γιατί σκέφτηκε ότι δεν θα προλάβατε να φάτε στη δουλειά, η λογική λέει ότι δεν αντιμετωπίζει την σχέση σαν κάτι επιφανειακό και εφήμερο.

 

Advertisements

-Μοιράστηκε ένα μεγάλο μυστικό

Η στιγμή που εμφανίζονται τα συναισθήματα σε μία σχέση, είναι και η στιγμή που το «marketing» τρέπεται σε άτακτη φυγή. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε την ανάγκη για μία βαθύτερη σύνδεση με τον σύντροφό μας, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να είμαστε και οι δύο ειλικρινείς και ευάλωτοι. Μέσα από τη συζήτηση για τις ανασφάλειες, τους φόβους και τα όνειρά σας δείχνετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και αναπτύσσετε οικειότητα. Αντίθετα, μια «ατσαλάκωτη» εικόνα γίνεται ανησυχητική σε βάθος χρόνου.

 

-Θυμάται τις λεπτομέρειες

Ο καθένας μπορεί να θυμάται τα γενέθλια ή το αγαπημένο σας φαγητό, όμως κάποιος που θέλει πραγματικά να είναι μαζί σας και έχει διάθεση να σας μάθει, θα συγκρατεί και λεπτομέρειες που σε πρώτη ανάγνωση δεν έχουν μεγάλη σημασία. Μπορεί να πρόκειται για ένα εστιατόριο στο οποίο είπατε ότι θα θέλατε να πάτε, για το όνομα της συναδέλφου που σας εκνεύρισε δύο μήνες πριν ή για την ιστορία του πώς βρήκατε το πρώτο σας κατοικίδιο, πάντως ένας σύντροφος που είναι ∈ρωτευμένος μαζί σας κατά κανόνα κάποια στιγμή θα σας ξαφνιάσει με τις πληροφορίες που μπορεί να ανακαλέσει για εσάς.

 

-Σέβεται τα όριά σας

Σε αντίθεση με διάφορα επικίνδυνα στερεότυπα, μια υγιής σχέση στηρίζεται και στην ικανότητα του άλλου να δέχεται την άρνησή μας. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για εμάς δεν μας πιέζουν, δεν μας αναγκάζουν να κάνουμε πράγματα παρά τη θέλησή μας και δεν γίνονται χειριστικοί. Η ικανοποίηση των αναγκών του συντρόφου σας δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει την αίσθηση ασφάλειας και την άνεσή σας μέσα στη σχέση.

 

-Τηρεί τις υποσχέσεις του

Η συνέπεια δεν είναι μόνο κανόνας ευγένειας. Αν πραγματικά θέλει να είστε κομμάτι της ζωής του, ο σύντροφός σας θα σας αντιμετωπίζει ως προτεραιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένα πλάνο δεν μπορεί να ναυαγήσει χωρίς να σας κινήσει υποψίες, αλλά ότι αν αναγκαστεί να ακυρώσει τα σχέδιά σας θα φροντίσει να σας ενημερώσει όσο πιο άμεσα γίνεται – και θα είναι εμφανές ότι του είναι δυσάρεστο. Φυσικά, η καθημερινότητά μας πάντα έχει απαιτήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια και ο ∈ρωτας δεν πρέπει να μας κάνει να παραμελούμε τους φίλους και την οικογένειά μας. Ωστόσο, όταν θέλουμε να χτίσουμε μία ουσιαστική σχέση, έχουμε τη διάθεση να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το νέο μας ταίρι.

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα