Μην χασετε

Συγκλονιστική η 19χρονη Ραφαέλα για την μάχη της με τον καρκίνο: «Μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται κι ένα ουράνιο τόξο»

Η 19χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη είναι το κορίτσι που διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing, μια σπάνια μορφή καρκίνου, από τον Ιούνιο του 2020.

 

Η Ραφαέλα είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας πώς ξεκίνησε η περιπέτεια: «Άρχισε να πονάει το χέρι μου και με πρωτοβουλία της μαμάς, κάναμε μία εξέταση και βρέθηκε ότι πάσχω από σάρκωμα Ewing».

 

Advertisements

Καρκίνος: Η Ραφαέλα Πιτσικάλη βρίσκεται αντιμέτωπη με δεύτερη υποτροπή της νόσου

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη βρίσκεται αντιμέτωπη με δεύτερη υποτροπή της νόσου. Σε βίντεο που ανάρτησε η Ραφαέλα ενημέρωσε ότι έκανε και την 5η χημειοθεραπεία της.

Η περίπτωση της Ραφαέλα έφερε στο φως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παιδιά, που έχουν περάσει καρκίνο και ταλαιπωρούνται έπειτα από την ενηλικίωσή τους. Πριν από μερικές ημέρες η Ραφαέλα ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους, ότι δεν μπορεί να νοσηλεύεται πλέον στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», λόγω της ηλικίας της.

 

Advertisements

 

 

Με ανάρτησή της, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την εξασφάλιση της θεραπείας της σε ιδιωτική κλινική.

«Αυτά τα παιδιά βρίσκονται μετέωρα», είπε η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι Ζωή Γραμματοπούλου και εξήγησε γιατί: «Έχουν συνηθίσει σε ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και να υπάρξει πολιτική βούληση μαζική, να κάνουνε κάποιες μονάδες που να νοσηλεύονται παιδιά από 18 μέχρι και 35 ετών.»

Η Ραφαέλα είχε μιλήσει πριν από μερικούς μήνες στον ΑΝΤ1. «Αυτό που λέω πάντα είναι: Μπόρα είναι θα περάσει. Και ότι μετά από κάθε καταιγίδα έρχεται κι ένα ουράνιο τόξο».

Advertisements

Η Ραφαέλα ετοιμάζεται πλέον για μια νέα επέμβαση αυτή την φορά στην Αμερική.

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα