Ένα κυρίως πιάτο φούρνου που θα απογειώσει το τραπέζι σας. Κατάλληλο για τους λάτρεις του μοσχαρίσιου κιμά.

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά:

1200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

Advertisements

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 αυγά, medium, το ένα για το άλειμμα του κρέατος

1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

1 ντομάτα, τριμμένη

60 γρ. μουστάρδα

Advertisements

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

αυγά, βρασμένα 5 λεπτά και ξεφλουδισμένα

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες φούρνου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, 1 αυγό, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ντομάτα, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαμέτρου 36Χ12 εκ., αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τη μισή ποσότητα κιμά σε όλο το σκεύος, κατά μήκος.

Βάζουμε τα αυγά που έχουμε βράσει και καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά, πιέζοντας ελαφρώς και προσέχοντας να μην σπάσουν.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο, προσέχουμε αν το κρέας έχει βγάλει υγρά τα χύνουμε, ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.

 

giorgostsoulis.com

 

 

Advertisements