Μην χασετε

Πως να φτιάξετε λαχταριστό casserole με κεφτεδάκια στο φούρνο και μείγμα τυριών

Το χειμώνα θες τα φαγητά σου να είναι ζεστά και χορταστικά. Τη σημερινή συνταγή θα τη λατρέψεις!

Advertisements

 

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
  • 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος

Για το μείγμα τυριών:

  • 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/4 του φλιτζανιού τσένταρ
  • 1/4 του φλιτζανιού Προβολόνε
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι Καγιέν
  • 1/2 κουτ. του γλυκού καυτερές πιπεριές σε νιφάδες

 

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σου(φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
  • Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα.
  • Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα βαθύ σκεύος.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Απλώνεις ομοιόμορφα από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, με τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και το πιπέρι Καγιέν.
  • Περιχύνεις ομοιόμορφα τα υπόλοιπα τυριά και ρίχνεις λίγο αλάτι.
  • Συνεχίζεις το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  • Μοιράζεις σε μερίδες όσο είναι ζεστό.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα