Πως να φτιάξετε αφράτα ψωμάκια πατάτας γεμιστά με ζαμπόν και τυρί. Μια συνταγή που θα αγαπήσετε πολύ!

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 2 κ.γ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες τυρί του τοστ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

Advertisements

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε της πατάτες και τις σπάμε εντελώς με ένα πιρούνι ή με μία πρέσα πατάτας.

Advertisements

‘Έπειτα, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το αυγό, τη ρίγανη και τη πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, το χωρίζουμε στα 8, ισομερώς. Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τα χέρια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο σχήμα 13×11 εκ.

Καλύπτουμε τα μισά κομμάτια με 1 φέτα ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια, προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα ψωμάκια πατάτας για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε.

 

Advertisements

giorgostsoulis.com

 

 

 

 

Advertisements

 

Advertisements