Μην χασετε

Πως να έχετε φρέσκα και οργανωμένα μυρωδικά στην κουζίνα κάθε μέρα

Η κουζίνα είναι ένα μέρος του σπιτιού, όπου περνάμε αρκετές ώρες την ημέρα. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζουμε για την οργάνωσή της, όσο και για την καθαριότητα αυτής.

Σήμερα θα δούμε μια DIY κατασκευή για την κουζίνα που θα μας προσφέρει φρέσκα μυρωδικά για τα φαγητά μας, αλλά παράλληλα θα τα οργανώσει. Τέλος, το αποτέλεσμα του project αυτού θα δώσει άλλο τόνο στη διακόσμησης της κουζίνας μας.

Θα χρειαστείτε :
– Ένα ή δύο ξύλινα κόντρα πλακέ
– Γυάλινα βαζάκια ίδιου μεγέθους, χωρίς το καπάκι τους
– Μεταλλικά κολλάρα με ειδική βίδα για να σφίγγουν
– Βερνίκι για το ξύλο
– Άσπρη μπογιά για τις ονομασίες των μυρωδικών
– Σπόρους για μυρωδικά
– Χώμα
– Λίπασμα ή κοπριά (προαιρετικά)
– Νερό

Διαδικασία :
1. Περάστε τα ξύλα με βερνίκι και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
2. Βιδώστε τα ξύλα στον τοίχο της κουζίνας, κάθετα το ένα δίπλα στο άλλο. Εάν έχετε λίγα βάζα τότε θα χρειαστείτε ένα μόνο κόντρο πλακέ.
3. Θέλουμε να στερεώσουμε τα βάζα με διαγώνια κλίση προς το κόντρο πλακέ. Επομένως υπολογίστε τις αποστάσεις ώστε να βιδώσουμε τα κολλάρα σωστά για να μην εμποδίζουν τα βαζάκια το ένα το άλλο.
4. Βιδώνουμε τα κολλάρα στο ξύλο, προσέχοντας να έχουν την ίδια κλίση το ένα με το υπόλοιπα.
5. Φυτεύουμε τους σπόρους μυρωδικών σε κάθε βαζάκι και ποτίζουμε. Προσέξτε, να θυμάστε τι φυτέψατε σε κάθε βαζάκι!
6. Περάστε το κάθε βάζο μέσα από κάθε κολλάρο και σφίξτε με την ειδική βίδα του κολλάρου.
7. Αφού βάλτε όλα τα βάζα, βάψτε με άσπρο χρώμα στο ξύλο το όνομα του μυρωδικού δίπλα από κάθε βάζο.
8. Ποτίζετε κάθε 2 ημέρες αλλά προσοχή, όχι πολύ νερό γιατί το βάζο δεν έχει τρύπες αποστράγγισης και δε θέλουμε να σαπίσει το φυτό μας από το πολύ νερό.

Advertisements

Σε μια εβδομάδα περίπου θα ξεπροβάλλουν τα μυρωδικά σας από το μινι-μποστανάκι της κουζίνας σας!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα