Μην χασετε

«Όταν χάνεις τη μητέρα σου, χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου»

Ο δεσμός της μητέρας με το παιδί της είναι ότι πιο ιερό υπάρχει. Από τη ώρα που θα γεννηθούμε πάντα θα είναι στο πλάι μας να μας στηρίξουν και να μας προσφέρουν την πιο παρηγορητική και ζεστή αγκαλιά στον κόσμο. Όπως λέει και αυτή η μητέρα το να χάνεις τη μητέρα σου, είναι σαν να χάνεις κι ένα κομμάτι του εαυτού σου, και δεν το θεωρούμε καθόλου υπερβολή.

 

«Η μαμά μας είναι πολύ πιο δυνατή από απ’ όσο πιστεύουμε. Δέχεται όλες τις ανησυχίες και κακές πλευρές του εαυτούς μας χωρίς δεύτερη σκέψη και μας αγαπάει ανεξάρτητα από το πώς της φερόμαστε ή πόσα λάθη κάνουμε.

Αυτό είναι που καθιστά τόσο ανύποφορη την απώλεια της μητέρας. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε, τη χρειαζόμαστε, ειδικά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Η αγάπη της δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε να ξεχαστεί.

Advertisements

 

 

Χωρίς τη μαμά μας, η ζωή δεν είναι ίδια. Εμείς οι ίδιες δεν νιώθουμε το ίδιο.

Advertisements

Και όποιος έχει έρθει αντιμέτωπος με τον θάνατο του ανθρώπου που τον έφερε στη ζωή, ξέρει πόσο μεγάλο είναι το κενό που αφήνει πίσω της αυτή η απώλεια. Από την πρώτη στιγμή η μητέρα είναι δίπλα στο παιδί της και του μαθαίνει όλα όσα θα χρειαστεί στη ζωή του. Πώς, λοιπόν, θα παραμείνεις ίδια όταν την χάσεις;

Γι’ αυτό όταν έρθει εκείνη η δυσβάσταχτη στιγμή, θα χρειαστεί να κάνεις ένα διάλειμμα… Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα συναισθήματα που θα βγουν στην επιφάνεια και με τον καιρό να τα θεραπεύσεις. Οφείλεις να τα κοιτάξεις κατάματα, διαφορετικά θα υποφέρεις στο μέλλον.

 

 

Η μητέρα σου σε αγαπούσε και ήθελε μόνο την ευτυχία σου!

Advertisements

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κουλουριαστείς στο κρεβάτι σου και να μην θέλεις να σηκωθείς. Μπορεί να αισθανθείς απόγνωση και να φοβηθείς ότι δεν θα χαρείς ξανά στη ζωή σου. Όλα αυτά είναι κατανοητά, όμως, θυμήσου αυτό: η μητέρα σου πέρασε όλη της τη ζωή προσπαθώντας να βεβαιωθεί ότι θα είσαι υγιής και ευτυχισμένη. Δεν θα ήθελε με τίποτα να βυθιστείς στη θλίψη και τη δυστυχία.

Αντ ‘αυτού, θα ήθελε να την κρατήσεις ζωντανή στην καρδιά σου και να ζήσεις μια ουσιαστική και γεμάτη χαρά ζωή. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις την ατέρμονη αγάπη της μητέρας σου είναι να είσαι χαρούμενη.

Κάνε τα πράγματα που ξέρεις ότι θα έκαναν τη μαμά σου περήφανη και πες ευχαριστώ για την ζωή που σου χάρισε.

 

Μπορεί να έχει φύγει, αλλά ζει μέσα σου. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.»

 

mama365.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα