Μην χασετε

«Mε τον άντρα μου εφαρμόζουμε έναν κανόνα για να παραμένει ζωντανός ο γάμος μας»

Αλλάζουν οι ισορροπίες σε ένα ζευγάρι όταν έρχεται ένα παιδί. Προτεραιότητα πλέον έχει το νέο μέλος της οικογένειας, ενώ η σχέση των δύο γονιών μπαίνει σε δεύτερη φάση.

Το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο και μία ευτυχισμένη οικογένεια, όμως, είναι να βρει το ζευγάρι εκ νέου τα πατήματά του και να μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα στις νέες συνθήκες.

Όλοι όσοι έχουμε περάσει από αυτή τη θέση συνειδητοποιήσαμε κάποια στιγμή πως η σχέση μας με το σύντροφό μας είναι εξίσου σημαντική. Δεν πρέπει να την παραμελούμε αλλά να την εξελίσσουμε ώστε να μην χαθεί το δέσιμο και η…. eρωτική φλόγα μεταξύ μας!

 

Advertisements

Μία μαμά που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση περιγράφει την εμπειρία της και μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της.

 

«Σeξ μία φορά την εβδομάδα. Αυτός είναι ο άγραφος και απαράβατος κανόνας που τηρούμε ο σύντροφός μου κι εγώ. Μία απόφαση που πήραμε όταν συνειδητοποιήσαμε πως, μετά την γέννηση των παιδιών μας, η φλόγα μεταξύ μας είχε πάρει την κατιούσα!

Για να είμαστε ειλικρινείς, το πάθος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι φθίνει με την πάροδο των ετών. Η eρωτική έξαρση του πρώτου καιρού σταδιακά καταλαγιάζει, ενώ με τον ερχομό των παιδιών κινδυνεύει να εξαφανιστεί τελείως. Ωστόσο, εάν το θέλουμε πραγματικά και προσπαθήσουμε αρκετά, η φλόγα μπορεί να μείνει αναμμένη για πάντα. Άλλοτε θα είναι μικρή, και άλλοτε θα φουντώνει και θα ζεσταίνει τη σχέση μας.

Για να διατηρήσουμε τη φλόγα αναμμένη, ο άντρας μου κι εγώ, αποφασίσαμε να κάνουμε σeξ μία φορά την εβδομάδα ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Μάλιστα, όταν το συζητάμε με φίλους, συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε. Έχουμε διαπιστώσει πως, εάν δεν αφήσουμε τα παιδιά και την ρουτίνα να σταθούν εμπόδιο στην eρωτική μας ζωή και παρεκκλίνουμε από τον κανόνα της “ μία φοράς την εβδομάδα”, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να χάσουμε το eρωτικό σημείο επαφής μας για πολύ καιρό.

Advertisements

 

 

Τα παιδιά μου σήμερα είναι λίγο μεγαλύτερα από 4 και 6 αντίστοιχα. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να καταβάλλω όλη μου την ενέργεια σε αυτά όπως συνέβαινε τα πρώτα χρόνια. Όταν τα παιδιά ήταν μωρά, φροντίζαμε με τον άντρα μου να δημιουργούμε ρομαντικές συνθήκες που μας οδηγούσαν στο κρεβάτι. Πλέον, όμως, η eρωτική μας ζωή είναι πιο αυθόρμητη. Για παράδειγμα, εάν πω “ να δουν καμιά ταινία τα παιδιά;”, ο άντρας μου μπαίνει κατευθείαν στο νόημα. Τρέχει να βάλει μια παιδική ταινία στην τηλεόραση κι έπειτα έρχεται να με βρει στην κρεβατοκάμαρα!

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βάζουμε λίγο… αλατοπίπερο στη σχέση και στη σeξουαλική μας ζωή. Έπειτα από έξι χρόνια παντρεμένοι με παιδιά, ξέρω πως είναι ένα στοιχείο που κρατήσει το γάμο μας ζωντανό κι ευτυχισμένο. Πριν θέσουμε τον κανόνα αυτόν, αμελούσαμε τη σχέση μας και αφήναμε τις συγκυρίες να μας επηρεάζουν, με αποτέλεσμα να περνούσαν ολόκληρες εβδομάδες χωρίς ίχνος eρωτικής επιθυμίας. Και πλέον, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως όλο αυτό έχει επηρεάσει θετικά και τον άντρα μου.

Advertisements

Ωστόσο, έχω να πω κάτι σε όλες τις γυναίκες: συχνά, τρέχουμε όλες μας σαν μαραθωνοδρόμοι και μπορούμε να αντέξουμε χωρίς σeξ πολύ περισσότερο από τους άντρες – και ειδικά μετά τα παιδιά! Αφού βάλουμε πέντε μπουγάδες, μαγειρέψουμε, σιδερώσουμε, πάμε στο πάρκο, θηλάσουμε, παίξουμε, μαζέψουμε, και ξανά από την αρχή, πώς είναι δυνατόν να νιώθουμε ξεκούραστες ή ποθητές; Η eρωτική επιθυμία είναι το τελευταίο που έχουμε στο μυαλό μας.

Ωστόσο, έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να προσπαθήσουμε περισσότερο για τη σχέση μας. Ο σύντροφός μας πρέπει να μπει στην εξίσωση των προτεραιοτήτων μας και να βάλουμε τα δυνατά μας για να διατηρήσουμε το πάθος, τον eρωτα και την μεταξύ μας οικειότητα ζωντανή. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Χρειάστηκε προσπάθεια για να επανέλθω στον… eρωτικό στίβο, μα τα κατάφερα με αυτόν τον άγραφο κανόνα. Και η σπίθα στο γάμο μας, μένει πάντα αναμμένη.»

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα