Advertisements

Παραδοσιακό, ζουμερό κοτόπουλο κρασάτο. Ένα κυρίως πιάτο άκρως ελληνικό και πεντανόστιμο. Το κατάλληλο κυριακάτικο φαγητό.

 

Advertisements

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 κόκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 3 κ.σ. πελτέ
  • 200 ml κόκκινο κρασί, ημίγλυκο
  • 700 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κομμάτια κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Αδειάζουμε και τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, τη πάπρικα, το κοτόπουλο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Advertisements

Προσθέτουμε και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αδειάζουμε μέσα τη ντομάτα, το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 40 με 45 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το μέλι, τσεκάρουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

 

giorgostsoulis.com

 

Advertisements