Λαχταριστό γλυκό κέικ πουτίγκα με το αγαπημένο μας φρούτο, τη μπανάνα. Η τέλεια επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 3 μπανάνες, κομμένες κάθετα σε πάχος 3,5 εκ.
  • 6 κρόκους
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 90 γρ. κόρν φλάουερ
  • 70 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 λίτρο γάλα, πλήρες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 12-15 μπισκότα κανέλας

 

Για το σερβίρισμα:

Ινδοκάρυδο

Advertisements

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ., και την βουτυρώνουμε παντού.
  • Στρώνουμε στο κάτω μέρος της φόρμας μεμβράνη, τοποθετούμε τις μπανάνες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά. Αφού πάρουν θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα όλο το μείγμα από το μπολ και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύουμε εκ νέου και αδειάζουμε πάνω από τις μπανάνες με προσοχή τα ¾ της κρέμας.
  • Τοποθετούμε από πάνω από την κρέμα τα μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να ακουμπάει καλά πάνω από την κρέμα, αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Παίρνουμε ένα πιάτο που θα σερβίρουμε, βγάζουμε τη μεμβράνη από πάνω, αναποδογυρίζουμε το γλυκό, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε γύρω-γύρω από το κέικ, ινδοκάρυδο.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.

 

giorgostsoulis.com

 

 

Advertisements