Μην χασετε

Arancini Μανιταριών: Ένα λαχταριστό Ιταλικό ορεκτικό που θα αγαπήσετε

Ένα vegetarian ορεκτικό που θα απογειώσει το τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ. ρύζι arborio
  • 110 γρ. λευκά μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.τ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 80 ml λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • 870 ml ζεστό νερό
  • 1 τζελ μανιταριών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το πανάρισμα:

  • 4 medium αυγό
  • Αλεύρι
  • Πάνκο

 

Για το τηγάνισμα:

  • Ηλιέλαιο

 

Advertisements

Για το σερβίρισμα:

  • Γιαούρτι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το τζελ μανιταριών, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επαναλάβουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να χυλώσει τελείως το μείγμα.

Advertisements

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποκτήσει μια ωραία κρεμώδη υφή αλλά παράλληλα να είναι σφιχτό ώστε να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε μπαλάκια αργότερα.

Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να κρυώσει και να σφίξει καλά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και σχηματίζουμε μέτρια μπαλάκια με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, τα οποία τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Παίρνουμε 3 βαθιά πιάτα και τα τοποθετούμε μπροστά μας. Στο πρώτο από αριστερά βάζουμε αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά, τα οποία χτυπάμε καλά και στο τρίτο πάνκο.

Ξεκινάμε να τα πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, ύστερα στα αυγά βρέχοντας τα πάλι ολόκληρα και τέλος στο πάνκο ώστε να καλυφθούν πλήρως.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε τα arancini και τα τηγανίζoυμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να έχουν μαγειρευτεί μέχρι μέσα. Τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με γιαούρτι.

tip: Αν σας έχει μείνει ριζότο από την προηγούμενη μέρα μπορείτε το μετατρέψετε σε ένα ωραίο ορεκτικό ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

 

giorgostsoulis.com

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα