Μην χασετε

Κέικ με ολόκληρα μήλα: Ένα απολαυστικό γλύκισμα για όλες τις ώρες

Πως να φτιάξετε λαχταρίστο και πεντανόστιμο κέικ με ένα φρούτο που όλοι λατρεύουμε.

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

  • 200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 120 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml γάλα
  • 4 αυγά, medium
  • 3 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 + ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • ¼ κ.γ. κανέλα, σκόνη
  • ½ κ.γ. σόδα

Για την καραμέλα:

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ:

Advertisements

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι, το βούτυρο, τις ζάχαρες και με το φτερό ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε εκ νέου. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 32Χ15 εκ., το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα.

Αδειάζουμε μέσα τη μισή ποσότητα από το μείγμα, από πάνω βάζουμε τα μήλα με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα κάτω και έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω ώστε να καλύψει τα μήλα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά και παράλληλα κάνουμε την καραμέλα.

Για την καραμέλα:

Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια, την κρέμα, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει η καραμέλα. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη.

Advertisements

Σύνθεση:

Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο, μόλις είναι έτοιμο, περιχύνουμε από πάνω με την καραμέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

giorgostsoulis

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα