Λαχταριστό σπαγγέτι με κιμά μανιταριών, χωρίς γλουτένη. Μια ιταλική συνταγή που θα γίνει το νέο must try σας.

Advertisements

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 500 γρ. πορτομπέλο μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, ψιλοκομμένη
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Τυρί τριμμένο

 

 

Advertisements

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σπαγγέτι βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Κόβουμε σε κάθετες φέτες τα μανιτάρια μας, όχι όμως σε πολύ ψηλά κομμάτια για να μην χαθούν στη σάλτσα.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν όλα τους τα υγρά.

  Μπισκότα χριστουγεννιάτικο δέντρο: Μια απολαυστική συνταγή για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα

Ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε άλλα 2 με 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε με τα σπαγγέτι και τυρί της επιλογής μας.

 

giorgostsoulis.com

Advertisements

 

Advertisements