Μην χασετε

Είσαι σίγουρη ότι φέρεσαι σωστά στον εαυτό σου;

Σήμερα, αποφασίσαμε να σε προβληματίσουμε ή να σε επιβραβεύσουμε -εξαρτάται από το πώς θα νιώθεις στο τέλος του άρθρου. Αποφασίσαμε να σε φέρουμε αντιμέτωπη με τον εαυτό σου και να σε ρωτήσει κάποια πραγματάκια που θέλει. Γιατί θα ξέρεις φυσικά ότι από τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου εξαρτώνται απόλυτα οι σχέσεις σου με τους άλλους. Έτσι, η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη αναλαμβάνει να σου θέσει τους χρησιμότατους προβληματισμούς… Αφού ο Σεπτέμβρης είναι πάντα ένας μήνας ανασυγκρότησης και αλλαγών: προετοιμάσου και εκμεταλλεύσου την έναρξη της νέας σεζόν προς όφελος του εαυτού σου 😉

Αναρωτιόμαστε συχνά τι δεν πάει καλά στη ζωή μας, στις σχέσεις μας, στον τρόπο που μας βλέπουν και μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Η βασική ερώτηση, όμως, που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι πώς εμείς οι ίδιες τον βλέπουμε και τι κάνουμε για να τον προστατεύσουμε και να του δείξουμε πόσο τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε.

Πολλές φορές θεωρείται η αγάπη για τους άλλους ως η σπουδαιότερη υποχρέωσή μας και οδηγούμαστε σε πράξεις βλαπτικές έως και καταστρεπτικές για εμάς. Ας θυμόμαστε, λοιπόν, ότι και στην Ευαγγελική ρήση “Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν”, μας δίνεται η κατεύθυνση να αγαπάμε τους άλλους όπως ακριβώς τον εαυτό μας, άρα τον εαυτό μας πρέπει να τον αγαπάμε και να τον φροντίζουμε για να είμαστε ισορροπημένες και στη συνέχεια να αντιμετωπίζουμε και τους άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα